Interview -

Voormalig minister IJsland: “Wat media als jullie doen, ook voor Julian Assange, is de toekomst”

Voormalig minister van Binnenlandse Zaken in IJsland Ogmundur Jonasson sprak met ons in Brussel. Hij wees in 2011 de FBI het land uit toen zij poogden Julian Assange te framen met valse getuigenissen in IJsland.

donderdag 25 januari 2024 10:15

 

“Het systeem laat met de vervolging van Julian Assange alle journalisten ter wereld weten dat dit ook hen kan overkomen. Daarom is een medium als het jouwe zo belangrijk. Ik ben zeker dat dit de toekomst is, omdat zij de conventionele mainstream media aan het vervangen zijn. Dat is een zeer positief teken. Daarom zeg ik dank jullie voor wat jullie doen.”

(voor Nederlandstalige ondertitels, klik op icoon rechtsonder) (totaaltijd 2:48)

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!