Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

De Morning After to-do lijst van Michael Moore

De nachtmerrie van Michael Moore is uitgekomen. Hij voorspelde eerder dat Trump ging winnen en zette alles op alles om de mensen te overtuigen toch niet voor hem te stemmen. Hij maakte zelfs de documentaire 'Michael Moore In TrumpLand'. Na de overwinning van Trump riep Moore de Amerikanen woensdag via Facebook op om niet bij de pakken te blijven zitten maar actie te ondernemen. Dit vijfpuntenplan ging viraal met meer dan 180.000 shares.
donderdag 10 november 2016

1. Neem de democratische partij terug in handen en geef ze aan de mensen. Ze hebben ons jammerlijk in de steek gelaten. 

2. Ontsla alle experts, voorspellers, enquêteurs en andere mediafiguren, die hun eigen narratief niet opzij wilden zetten en weigerden te luisteren of te erkennen wat er echt aan de hand is. Diezelfde bluffers zullen ons nu komen vertellen dat we ‘de tegenstellingen moeten overbruggen” en moeten “samenkomen.” Zij zullen nog meer onzin uitkramen de komende dagen. Luister niet naar hen. 

3. Elke Democratisch lid van het Congres, die niet wakker is geworden deze ochtend en klaar stond om te vechten, om zich te verzetten en op de rem te staan op dezelfde manier waarop de Republikeinen dat elke dag gedurende acht jaar hebben gedaan tegen president Obama, ga uit de weg. Maak plaats voor zij die weten dat deze uitslag aantoont dat we het voortouw moeten nemen om een halt te roepen aan deze waanzin.

4. Iedereen moet ophouden te verkondigen dat ze "verbijsterd" en "geschokt" zijn. Wat je bedoeld is dat je in een bubbel hebt vertoefd en geen aandacht had voor jouw collega-Amerikanen en hun wanhoop. De politieke partijen hebben deze groep jarenlang verwaarloosd, waardoor de woede en de behoefte om wraak te nemen tegen het systeem alleen maar groeide. En dan kwam die tv-ster langs die ze wel leuk vonden en het plan had om beide politiek partijen te vernietigen en hen te vertellen. ”Je bent ontslagen!" De overwinning van Trump is geen verrassing. Hij was nooit een grap geweest. Hem zo behandelen heeft hem alleen maar gesterkt. Hij is zowel een karikatuur als een creatie van de media maar de media zal er nooit voor uitkomen. 

5. Je moet dit aan iedereen die je vandaag ontmoet vertellen: Hillary Clinton won de meeste stemmen. De meerderheid van onze landgenoten verkoos Hillary Clinton boven Donald Trump. Als je deze ochtend wakker bent geworden en dacht ik leef in een fucked-up land, dat is niet waar. De meerderheid van de Amerikanen wilden Hillary en niet Trump. De enige reden waarom hij president is geworden komt door een krankzinnig 18e eeuws idee genaamd Electoral College. Zolang we dat systeem niet veranderen, zullen we presidenten krijgen die we niet verkozen hebben en niet willen.

 U woont in een land waar een meerderheid van de burgers te kennen heeft gegeven dat ze geloven in klimaatverandering, dat ze geloven dat vrouwen evenveel moeten verdienen als mannen, die schuldvrij hoger onderwijs willen, die niet willen dat ons land andere landen binnenvalt, die een verhoging willen van het minimumloon en een voor iedereen toegankelijke gezondheidszorg. Dat is niet veranderd met Trump. We leven in een land waar de meerderheid het eens is met een “progressief” beleid . We missen alleen progressief leiderschap om dat vorm te geven. (zie: # 1 hierboven). Laten we deze punten behandelen tegen deze middag. 

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

5 reacties

 • door Didier op donderdag 10 november 2016

  Sorry hoor, rijkelijk laat dit takenlijstje en verschrikkelijk hypocriet.

  Als er iets positiefs is aan deze verkiezingsuitslag dan is het dat de “kop van de slang er af is”. En daar hadden jullie, zelfverklaarde democraten, zelf voor kunnen zorgen, toen Sanders, de enige acceptabele kandidaat, door dat machtsgeil creatuur in zijn eigen partij op een valse wijze buiten spel werd gezet. Nu ja, acceptabel? Hoe die man daarna schaamteloos zijn kar heeft gedraaid en jij hem bent gevolgd in zijn steun voor de slang tart elke verbeelding. Verkeerd gegokt Moore, júllie hebben Trump aan de macht gebracht. Jullie zijn daar verantwoordelijk voor. Leef ermee.

  Dergelijk pamflet uit jouw mond mist elke geloofwaardigheid en is bovendien een potsierlijke bekrachtiging van Clinton (“De meerderheid van de Amerikanen wilden Hillary”… !!) plus een verdoken oproep tot rebellie. Nog meer verdeeldheid. Uitgerekend dat wat de elite wenst. De echte elite, die jij als gevangene van jouw artificieel links-rechts paradigma nooit onder vuur zal nemen.

 • door Snol op donderdag 10 november 2016

  "We leven in een land waar de meerderheid het eens is met een “progressief” beleid . We missen alleen progressief leiderschap om dat vorm te geven."

  Wat? Waarom stemden de amerikanen tussen Clinton en Sanders en tussen Clinton en Trump dan altijd voor de minst progressieve kandidaat?

  "Hillary Clinton won de meeste stemmen. De meerderheid van onze landgenoten verkoos Hillary Clinton boven Donald Trump. Als je deze ochtend wakker bent geworden en dacht ik leef in een fucked-up land, dat is niet waar. De meerderheid van de Amerikanen wilden Hillary en niet Trump."

  Het is maar een verschil van 0,2 percent van de stemmen die Clinton meer had, wat een meerderheid! Als Amerika geen fucked-up land was hadden al die "verwaarloosde stemmers" voor Sanders gekozen in de voorverkiezingen. Maar dat deden ze niet ze niet, inkomensongelijkheid maakt hen niet kwaad maar abortus wel.

 • door Vie Kuijken op vrijdag 11 november 2016

  Als Michael Moore nog de moed en de energie heeft om op te roepen tot actie ipv bij de pakken neer te zitten, is dat een lichtpuntje in de volslagen duisternis. Maar tevergeefs: alle inspanningen om mensen te doen inzien hoe schadelijk het beleid van iemand als Trump zal zijn en hoezeer we Hillary Clinton hadden moeten steunen, konden het gekende resultaat niet verhinderen. Ook de media die nooit de kern van de zaak bespraken, maar wel sensatiebelust de capriolen van 'clown' Trump belichtten, dragen bij tot het ongelooflijke succes van die man. Michael Moores pogingen om kiezers wakker te schudden ten spijt, bleek de voorkeur te gaan naar een totaal ongeschikte, onbekwame man, boven een bekwame, beschaafde, ervaren vrouw. Nog altijd is Amerika niet rijp voor gendergelijkheid. De flagrante leugens en beledigingen ('she is the devil, the bitch... put her in gail...) die Trump hanteerde werden klakkeloos geslikt door zijn publiek en gingen een eigen leven leiden, waardoor ook media besmet werden met het virus van verdachtmakingen en beschuldigingen op Hillary. En die laatste 'vondst' van zogenaamd ongepermitteerd emailgebruik werd gretig misbruikt door media en Trumpaanhangers om Hillary de genadeslag toe te brengen, een paar dagen voor de verkiezing. Als de échte misdaden van Trump aan het licht waren gekomen (belastingontduiking, uitbuiting van arbeiders, vrouwenmishandeling) en breed uitgesmeerd in de media, wat stelde dat e-mailgebruik van Hillary dan nog voor? Maar zelfs dan nog zou zij hebben verloren, doordat, volgens Michael Moore, het kiessysteem onrechtvaardig, onduidelijk en onberekenbaar is, en dringend moet worden herzien en op hedendaagse leest geschoeid.

 • door Marsman op vrijdag 11 november 2016

  Te laat Moore and Co, Dit soort dingen gaat zich blijven herhalen en het waarom is zeer eenvoudig, Omdat we in een pseudo democratie verzeild zijn geraakt, Misschien is dat altijd zo geweest, maar er was een tijd dat electoraat toch nog en beetje voeling had, ergens een stem in het kapittel te bezitten,

  Ook hier (vroeger) met dat cordon sanitair en nu op Eu-niveau in Brussel voeren de megalomane politici (de puppets der elites) de ver v/h volk politiek, banken, multinationals en tal van andere instanties drukken gewoon wat ze willen,

  Immers de vrije markt 'die in 2008 al door haar poten ging) gaat dat wel allemaal regelen voor de straks 8 miljard mensapen, Wie daar nog in geloven mag ?, hoe langer hoe minder mensen blijkbaar. De enige ironie v/h lot is dat door op mensen a la Trump te stemmen, net in de kaart spelen van zij (die vroeger achter de schermen) en nu zonder blikken en blozen, rustig de planeet verder richting afgrond duwen.

  De echte Morning After pil moet nog komen ( gewoonlijk is men daar toch echt misselijk van, niet)

 • door Gaëtan Dubois op maandag 14 november 2016

  Michael Moore is een pak geloofwaardigheid kwijt met zijn schaamteloze ondersteuning van Hillary Clinton: "I've been in love with her (Hillary Clinton) for twenty three years..." en "When she is in the Oval Office, she's not going to harm the planet, she is not going to harm children..." https://www.youtube.com/watch?v=FuVRFOh2VRU

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties