Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

'Vrouwenboot' naar Gaza in september 2016

In september 2016 zal de Freedom Flotilla Coalition opnieuw een schip naar Gaza zenden, ditmaal met een uitsluitende vrouwelijke bemanning en passagiers, onder de naam Womens' Boat for Gaza. Meerdere politieke prominenten zullen er aan deelnemen.
maandag 30 mei 2016

Een aantal organisaties voor vrouwenrechten organiseert een bootreis naar Gaza in september onder de naam Women's Boat to Gaza , als onderdeel van de campagne van de Freedom Flotilla Coalition. Deze coalitie is ontstaan uit de initiatieven om per schip humanitaire hulp te beiden aan de Palestijnse bevolking van Gaza, die sinds 2005 een economische blokkade door het Israëlisch leger ondergaat.

Dit initiatief wil de wereldopinie blijven op de hoogte houden van deze blokkade en zijn menselijke gevolgen. Tijdens de tot nu grootste actie van de flotilla heeft het Israëlisch leger in internationale wateren negen Turkse ongewapende deelnemers zonder enige vorm van proces geëxecuteerd aan boord van het schip Mavi Marmara op 31 mei 2010. 

Sinds 2006 heeft Israël vier vernietigende aanvallen uitgevoerd op de basisinfrastructuur van Gaza en op de bevolking. Energiecentrales, installaties voor waterzuivering, scholen en hospitalen werden systematisch vernietigd. Tussen deze aanvallen door blijft het Israëlisch leger voortdurend geïsoleerde aanvallen en bombardementen uitvoeren op Gaza. Deze vernietigingen werden tot op heden niet hersteld, omdat Israël elke vorm van humanitaire hulp bij de wederopbouw zo goed als volledig onmogelijk maakt. Volgens de VN zal Gaza daarom tegen 2020 onbewoonbaar worden.

De Women's Boat to Gaza zal specifiek de aandacht vestigen op de menselijke tol die de Palestijnse vrouwen van Gaza betalen. De boot zal vergezeld worden door Zweeds sociaal-democratisch Europarlementslid Soraya Post, door de Ierse Nobelprijs voor de Vrede 1976 Mariead Maguire, door groen parlementslid Maram Davidson van Nieuw-Zeeland en door Palestijns-Israëlisch lid van de Knesset (het Israëlische parlement) Haneen Zoabi. Andere prominente deelnemers worden in de komende weken aangekondigd.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

Eén reactie

  • door John Claes op dinsdag 31 mei 2016

    Ik stel voor ze te laten beschermen door de vloot van de NATO en de VS en Rusland ( er liggen daar toch genoeg boten van dat slag in de buurt ) vooraleer de Zionisten ze koelbloedig afmaken zoals ze sinds het ontstaan van "Israël" steeds hebben gedaan met alle Palestijnen en hun medestanders die het Palestijnse Volk Hoop trachtten te brengen.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties