Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

NuitDebout verboden in Parijs

De hele maand april vonden er in Parijs nachtelijke vergaderingen plaats op de Place de la République. Maar daar lijkt het stadsbestuur van Parijs nu een stokje voor te steken.
maandag 2 mei 2016

Vandaag werd een politiecommuniqué verspreid waarin te lezen staat dat het voortaan verboden is om samen te komen na 10 uur 's avonds op de Place de la République. “Iedere activiteit die gelieerd is aan of opgezet wordt door NuitDebout is verboden”, zo luidt het in de mededeling. Ook muziek, het nuttigen of verkopen van alcoholische dranken zijn strikt verboden. Het verbod geldt tot zeven uur 's ochtends.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een maand van voortdurende nachtelijke protesten en terugkerende rellen, lijkt de politie nu dus te opteren voor een gespierde aanpak. Of het verbod enig effect zal hebben is nog maar de vraag natuurlijk. Het zou immers goed kunnen dat het proberen handhaven van het verbod enkel meer olie op het vuur zal gieten.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

Eén reactie

 • door spacemonkey op maandag 2 mei 2016

  Ach ja ; trop est trop ..N'est pas ?

  Waarschijnlijk verschuift het probleem gewoon, want er zijn nog wel plekken in Parijs waar zulk een evenement georganiseerd kan worden, denk ik ?

  Binnenkort een avondklok in heel Frankrijk ? een samenscholingsverbod of stakingsrecht intrekken.? Wat maakt het uiteindelijk nog uit. Voor de jongeren die er nog moeten (mogen) gaan aan beginnen heel veel natuurlijk.

  Dit is een Europees gegeven alleen weigeren de meeste Eu- burgers waarvan er nog vele in luxe baden dit onderogen te (willen) zien. Parallel lopende met dit soort dingen doen we moeite Tomas Piketty zijn Kapitaal in de 21 ste eeuw te door worstelen. In de inleiding (alleen) staat genoeg om te beseffen dat we totaal de verkeerde kant uitlopen.

  Er zijn genoeg van die boeken geschreven die dan altijd als doemlectuur afgedaan wordt.

  Botsing van beschavingen (volop gaande) De hele anti globalisatie literatuur van de stille overname tot het Neoliberalisme. Vanuit de klimaatkant ook niet bepaald veel goed nieuws.

  Alles verdwijnt en smelt sneller af dan ooit tevoren. Temperaturen veranderen sneller dan de beurskoers. Wat een gezeur toch, zolang de Jumbo mosselen en een pint betaalbaar blijven , zal de boertige Vlaming nog niet te snel op straat komen.

  Wanneer de slaapwandelaars dan hier ook wakker worden is de klucht al lang in een treurspel veranderen gegaan. Vandaag nog net hier in de straat waar ik woon meegemaakt. 3 ambulances en 2 brandweerwagens komen een leuke nieuwkomer voor de 3x uit zijn OCMW appartementje ophalen. Brandweer en urgentieteam kennen die clown al, want het is reeds de 10/12 keer dat ie de gemeenschap op kosten jaagt.

  Wat een geweldig landje (even nog) om in te wonen. Nooit nergens zulk een idiotie gezien als hier. Dus ee

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties