Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

'Plannen en tekeningen van Zaventem gevonden in appartement van Abaaoud in Athene'

De Griekse tv-zender Skai pakte vrijdagavond uit met nieuws dat de Belgische autoriteiten opnieuw in verlegenheid brengt. In januari 2015 viel de Griekse politie binnen in twee appartementen in Athene die door Abdelhamid Abaaoud – het vermeende brein achter de aanslagen in Parijs – werden gebruikt. Volgens Skai werden er toen computers en usb-sticks aangetroffen die plannen en tekeningen bevatten van de luchthaven van Zaventem.
vrijdag 25 maart 2016

De Griekse politie maakte die informatie over aan de Belgische autoriteiten, beweert Skai. Nadat Abaaoud kort na de aanslagen in Parijs gedood werd kon via zijn DNA definitief bevestigd worden dat hij in die twee appartementen verbleef.

De Belgische onderzoekers wisten dus dat de terreurorganisatie rond Abaaoud waar ook Abdeslam deel van uit maakte en waar de broers El Bakraoui aan gelinkt werden, ooit de plannen van de luchthaven van Zaventem hebben bestudeerd. Waren zij toen al van plan daar een aanslag te plegen? In ieder geval werden er geen extra veiligheidsmaatregelen genomen in de luchthaven. Op 22 maart konden de daders gewoon een taxi nemen naar Zaventem waar ze ongestoord de vertrekhal binnenwandelden.

Volgens Skai was de houding van de Belgische autoriteiten in januari al 'problematisch' toen het aankwam op de uitwisselingen van informatie.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

2 reacties

 • door spacemonkey op zondag 27 maart 2016

  Het is simpel heel simpel.

  Het ontbreekt dit land gewoon aan respect voor zich zelf. Neerbuigend , individualistisch en erg op geld en status gericht. Dat is België in het kort.

  De beleidsmensen op enkele uitzonderingen te na zijn idem dito. Liefst niets doen en aanmodderen, vooral zorgen dat er ook na de volgende electorale raadpleging aan de vetpotten een plaatsje is. Daarom een compleet versplinterd politiek landschap waar er enkel van enige coherentie sprake is, enkel wanneer er aan het rijkelijk nietsdoen een einde dreigt te komen. Herinner u de clowneske schijn vertoning * Le Cordon sanitair * ?

  Inmiddels kwam die onfrisse stank door het WC raampje aanzetten, want ze waren vergeten door te trekken. De burgers wel dat zijn toch pelsdieren, legkippen die rustig verder uitgemolken worden op tal van manieren om die Belgische Hypocrisie levend te houden. Teveel mensen hebben er belang bij dat het zo blijft, basta. Trop est trop misschien we zullen zien (wedden van niet).

  De gevolgen laten zich nu heel duidelijk voelen , en blijken eens te meer uit jullie kort artikel.

  Dit gaat veel verder dan enige ideologisch geïnspireerde aanpak (want die is er niet , zie kartelvorming). Dit gaat om de visieloos aanmodderen van zij die een politiek mandaat verwerven. Zodoende zijn zowat alle diensten en instellingen (privé + overheid) op dezelfde leest geschoeid. Wat jullie nu zien is gewoon ons Belgisch topproduct bij uitstek.

  Inspiratieloos, corrupt en visieloos rustig blijven zitten, en indien het even kan de andere kant uitkijken. Vette pech want de wereld rondom ziet er zowat idem dito uit ongeacht de richting.

 • door janu op zaterdag 23 april 2016

  http://www.globalresearch.ca/the-brussels-terror-attacks-fake-videos-and-images-the-man-in-the-hat/5519591 9.07 am, DH.be (Dernière Heure), one of Belgium’s largest print and online media released an exclusive video footage of the bomb attack recorded by the CCTV surveillance cameras of the airport. This video was aired on all major TV networks, the images went round the World.

  The SOURCE OF THIS VIDEO released by Dh.be at 9.07am did not emanate from the CCTV cameras of Brussels airport [22/03/216, DH.be logo pasted on the Moscow 2011 footage], it was a rerun of a 2011 bomb attack at Moscow international airport. 9:10 am: A blast is reported on a train at the Maalbeek metro subway station, near the headquarters of the European Commission.

  AGAIN: The video broadcast of the Maalbeek metro explosion was not from the CCTV cameras as reported by the police and the media. It was from the Minsk, Belarus metro bomb blast in April 2011...

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties