Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu
Interview

“De politie schold ons uit, sloeg en haalde ons huis overhoop"

De nachtmerrie van de familie H. uit Antwerpen begon op zondagavond toen ze met hun Volkswagen monovolume voor hun deur parkeerden om een zetel uit te laden. Een combi passeerde en toen ging alles mis. Lees hier het onthutsende relaas.
donderdag 4 februari 2016

Het was twee dagen na de feiten dat ik afsprak met Hourija om haar verhaal op te tekenen. Ze is nog duidelijk aangedaan als ze me in horten en stoten vertelt wat er die zondag met haar en haar familie is gebeurd. 

Yassine en Hourija met dochter Yousra

Hourija is 43 en geboren en getogen in Antwerpen. Ze is getrouwd met Yassine en ze hebben drie kinderen. Ze woont al meer dan twintig jaar in de Seefhoek, Antwerpen Noord. “Ik kan nog altijd niet geloven wat er zondag is gebeurd, het is alsof ik het heb gedroomd", vertelt ze.

Alles begon die rustige zondagnamiddag, afgelopen weekend. Ze hadden een aantal zetels gekocht en waren die aan het verhuizen samen met Zacarias en Bilal de buurjongen.

Hourija: "We stonden met onze Volkswagen monovolume voor onze deur geparkeerd om de zetel uit te laden. We stonden correct geparkeerd, niet op het voetpad. Plots passeerde een combi. Enkele agenten zeiden ons dat we tien seconden hadden om op te hoepelen. En dat ze anders zouden terugkomen. Ik vond het zelf heel denigrerend hoe ze ons aanspraken. Mijn man zei hen dat er nergens een verbodsteken stond waarop staat dat we niet voor ons deur mogen laden en lossen."

De voordeur waar de familie H. geparkeerd stond om de zetels uit te laden.

"Nadat we uitgeladen hadden wilde ik de auto in een andere straat parkeren. Toen ik de hoek bijna om was zag ik dat de combi opnieuw arriveerde. Ik ben dan een blok om gereden en achter de combi gestopt om te kijken wat er gaande was. Ik zag dat er een woordenwisseling ontstond tussen mijn man en de politie." 

 

Vader Yassine: "De politie kwam voor de tweede keer langs met de opmerking:'wat heb ik jullie gezegd en als jullie het niet afbollen zullen we jullie wat laten zien.' Ik ging naar de combi en sprak in het Frans tegen de politieagenten. Die vlogen tegen me uit en zeiden 'spreek Nederlands we zijn hier in Antwerpen'. Ik zei hen dat er in België ook Frans gesproken wordt, kijk naar onze ministers. Een agent antwoordde dat ik en mijn ministers zijn kloten konden kussen."  

Hourija: "Ik stapte snel uit en ging kijken. Een agent vroeg me of we een strafblad hadden, ik en mijn man. Ik zei hen van niet en toen zei er een agent lachend dan gaan we er een kleurtje bijmaken. Pas later drongen die woorden tot me door."

Yassine: "De agenten slingerden verder allerlei vuile woorden naar ons hoofd zoals 'vuile makaken' en 'met jullie hebben we alleen maar last, ga terug naar uw eigen land'. Zacarias en de buurjongen Bilal die ons hielpen met uitladen kwamen voor ons staan om mij en mijn vrouw te beschermen. Ze opende de deur van de combi ruw en duwden hen weg. De politie haalde vervolgens de matrakken en pepperspray naar boven. Ik kookte van binnen maar probeerde de jongens te kalmeren."

Slagen tijdens verhoor

Buurjongen Bilal is 19: "Ik ging Zacarias helpen met de zetel uit te laden want Hourija en Yassine hebben problemen met hun gezondheid en mogen geen zware spullen optillen. Toen de politie uitvloog tegen de vader en de moeder een duw gaf, protesteerden we hen te beschermen. Ze keerden zich tegen mij en duwden me met een aantal agenten hardhandig tegen de combi om me in de boeien te slaan. Ik heb hen meermaals gezegd dat ze rustig moesten zijn omdat ik problemen heb met mijn hart. Ik heb keelkanker en heb ook gezegd dat ik snel in ademnood kwam. Toen ze me in de combi staken had ik hen gesmeekt om de deur van de combi open te laten. Maar in de plaats zetten ze de verwarming op het hoogste niveau en smeten ze de deur dicht. Ik snakte naar adem en klopte meermaals op de deur omdat ik geen lucht kreeg. Ze zeiden dat het hen niets kon schelen."

"Mijn situatie verslechterde snel en ik viel van mijn stoel, toen pas deden ze de combideur open. Even later arriveerde er een ambulance. Na verzorging, namen ze mijn bloeddruk en zeiden dat die veel te hoog is en of ik naar het ziekenhuis wilde. Ik voelde me terug beter nadat ik lucht kreeg. Ze hebben me vervolgens in de combi gestoken en met de deuren open naar het politiekantoor gereden voor verhoor.

Ze beschuldigen me van weerspannigheid en slagen en verwondingen aan een agent. Ik protesteerde alleen maar  heb niemand van de agenten geslagen. In het kantoor ontkenden ze dat ik hen heb laten weten dat ik gezondheidsproblemen heb. Ik kreeg klappen in mijn gezicht omdat ik volgens hen geen namen wilde geven van de ander jongens die erbij stonden. Mijn gezicht was helemaal rood, dat was zelfs nog zichtbaar na mijn vrijlating. Ik moest na verhoor mijn kleren uitdoen en ging vijf uur de kille cel in, met alleen een onderbroek aan."

 

Hourija: "Ondertussen hadden ze al versterking geroepen en stond de straat vol combi’s. Ik ging naar de auto om die ergens anders te parkeren en mijn advocaat te bellen en in te lichten over gebeurtenissen."

"Ik ben het huiszoekingsbevel"

Yassine: "Ik ging het huis in, een agent probeerde nog een voet tussen de deur te steken maar de deur was al dicht. Even later belde er iemand aan. Ik dacht dat het mijn vrouw was en deed open. De politie duwde me op de grond en liep naar binnen. Een scheut van pijn trok door mijn lichaam. Ik lijdt aan een zware hernia en ben er al verschillende keren voor geopereerd. Ik vroeg om een huiszoekingsbevel. Hij zei: ‘ik ben het huiszoekingsbevel.’ Ze bestormden met een tiental agenten mijn huis binnen en haalden alles overhoop in de living en de slaapkamers. En gingen nadien zonder iets te zeggen naar buiten." 

 

Hourija: "Ik werd buiten tegengehouden terwijl de agenten binnen zaten. Toen ik nadien binnen ging kon ik mijn ogen niet geloven. Ze zijn niet in de kasten geweest maar alles lag overhoop. De kussens en de matrassen van de zetels in de living lagen overal. Een gordijn was kapot getrokken in de slaapkames. Ze hebben zelfs alles wat er op de dressoir van mijn 14 jarig dochter lag op de grond weggesmeten. Van pluchen beertjes tot juwelen en make up. Wat is daar nu het nut van vraag ik me af?"

Mandy, vriendin van de zoon: “Ik en Yousra, de dochter van de familie zijn boven in de slaapkamer de gebeurtenissen gaan filmen. We zagen hoe ze Bilal hardhandig aanpakten en in de combi duwden. Even later stormden ze plots het huis binnen. We waren in shock. Ik verstopte mijn gsm dat ze die niet konden afnemen. Want ze zeiden ons meermaals dat we niet mochten filmen. We gingen snel naar beneden en zagen dat onze pa de salon werd ingeduwd en ze naar boven stormden. We gaven trillend op onze benen onze identiteitskaarten af omdat ze ons niet wilden doorlaten. Na controle van onze passen mochten we naar buiten." 

Pesten

Hourija: "We zij nog steeds in shock. We gingen normaal gezien deze week onze keuken afbreken en een nieuwe laten plaatsen maar we hebben nu alles afgezegd. Mijn man zei me, ik heb geen zin om hier nog in te investeren. Ik wil verhuizen. ik ben het kotsbeu dat onze kinderen dit elke dag moeten meemaken. Je hoort dit soort toestanden regelmatig op het nieuws. Maar als je het zelf meemaakt, besef je pas welke impact het heeft. Zondag moest ik echt in mijn arm knijpen om zeker te zijn dat ik niet droomde."

Yassine: "Ik ging ook altijd in tegen mijn zoons en gaf ze ongelijk als ze weer eens kloegen over al die politiecontroles.  Maar nu ik dit hier bij mij thuis heb meegemaakt heb ik mijn visie moeten bijstellen. Agenten die burgers op deze manier behandelen verdienen geen respect. Ik heb het gevoel dat ze gewoon mensen pesten om ze uit hun tent te lokken om dan te kunnen reageren." 

Hourija: "Er was totaal geen aanleiding om ons huis binnen te gaan. En ze hebben ook niet het recht om zomaar binnen te vallen zonder huiszoekingsbevel. We hebben nog geen klacht ingediend. Ik wil niet naar het politiekantoor in deze buurt want daar komen de agenten vandaan die zich tegen ons hebben misdragen. Ik zal klacht indienen bij het intern toezicht van de politiediensten." 

"Het is echt een traumatische ervaring en het zindert nog na. We hoorden gisteren politiesirenes en kropen in elkaar van schrik. We dachten dat ze hier weer voor de deur stonden. We voelen ons zelfs niet meer veilig in ons eigen huis. Ik ben echt heel erg teleurgesteld in onze politiediensten. Ik zei vroeger altijd tegen mijn dochter als er iets gebeurt bel de 101 en deze ochtend vroeg ze me nog mama wie moet ik nu bellen als er iets gebeurt?"

Comité P

De politiewoordvoerster Veerle De Vries liet weten dat ze inhoudelijk niet kon ingaan op de feiten omdat ze voorwerp uitmaken van verder onderzoek. Er kon ook niet bevestigd worden of er al dan niet een huiszoekingsbevel was maar de politie kan volgens haar in uitzonderlijke gevallen ook zonder huiszoekingsbevel een huis binnentreden.  

De advocaat van de familie, Walter Damen vindt het optreden van de politie buitensporig."Er is geen verklaring afgenomen van de familie. Ik verwacht dat indien men ter plaatse komt met zoveel politieagenten en een huis binnenvalt, dat er toch ook een proces verbaal wordt opgesteld met een verklaring van de familie. Ik heb alleen een pv gekregen van de weerspannige buurjongen. Maar een weerspannigheid van een buurjongen die zich buiten zou hebben afgespeeld, vind ik geen reden om binnen te vallen”, aldus Damen. 

“Een huiszoeking zonder bevelschrift mag enkel bij betrapping op heterdaad. Maar ik zie hier weinig bewijsmateriaal voor heterdaad. Het parkeren van een auto of de eventuele weerspannigheid van een buurjongen, kunnen een huiszoeking niet verantwoorden. Ik zal contact opnemen met parket en het comité P om dit politieoptreden grondig te onderzoeken”, besluit Damen.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

25 reacties

 • door sebahendrickx op donderdag 4 februari 2016

  S.H.O.C.K.I.N.G.

 • door Alysa op donderdag 4 februari 2016

  Deze tekst doet mij (even) niet goed voelen, ik hoop dat er snel gerechtigheid zal volgen voor deze mensen!

  • door Peter Braet op zondag 7 februari 2016

   Snel is al een even grote illusie als gerechtigheid. Ik heb zelf aan het gedrag van enkele Antwerpse flikken in 1993 een hersenschudding en andere verwondingen die ik hier niet ga beschrijven overgehouden. Het heeft zeven jaar geduurd voor er in beroep een veroordeling uitgesproken werd: drie kregen opschorting en één agent kreeg 16 dagen gevangenisstraf met uitstel. Ik kreeg een schadevergoeding van 5000 frank die tot op vandaag nog niet betaald is. Na het vertrouwen in de politie is ook het vertrouwen in het gerecht in diep wantrouwen omgeslagen. Tot op vandaag word ik fysiek kotsmisselijk als ik het dossier in mijn bezit en de foto's van mijn verwondingen die heel wat duidelijker en erger waren dan de foto's bij dit artikel te zien krijg (bont en blauw). Enkel mijn persoonlijk dossier hierover is een hele dikke ringmap vol, en dat is uitsluitend een kopie van mijn verklaring, enkele foto's, medisch attest, de briefwisseling met de advocaat en de dagvaardingen. Ja, als je klacht met burgerlijke partijstelling neerlegt zullen de flikken ook tegen jou klacht neerleggen en ben je begonnen aan een jarenlange calvarietocht (die toen vele tienduizenden franken gekost heeft hoewel de advocaat gratis werkte). Zonder burgerlijke partijstelling wordt uw klacht geseponeerd en zal je, als de flikken tegen jou klacht neergelegd hebben zeker zelf veroordeeld worden. Hoe minder blauw op straat, hoe veiliger ik mij voel!

 • door Rieteke en Corneille Van den Borne op donderdag 4 februari 2016

  Dit dient tot op de bodem te worden uitgezocht. Als dit verhaal echt waar is dan dienen de politiemensen te worden bestraft en deze familie te worden schadeloos gesteld. Aan deze familie dient een meer dan diep excuus te worden aangeboden. Bovendien dient geregeld te worden dat dit niet meer kan voorkomen in Antwerpen of waar dan ook in België. Dit kan en mag niet worden getolereerd in een beschaafd land waar België toch voor door wil gaan.

 • door Jean Van den Bosch op donderdag 4 februari 2016

  Bij hetgeen daar is gebeurd kan je inderdaad meer dan grote vraagtekens bijzetten. Vooral als je het gefilmde bekijkt, hoeveel politiemensen waren er feitelijk bij? En hoeveel patrouille wagens?

  Een aantal jaren terug was er een voorstel vanuit de regering om ALLE inspecteurs van politie uit te rusten met een zogenaamde bodycam. Zodat er gefilmd werd hetgeen voor de agent plaatsgrijpt. Zoals nu ook wordt gebruikt in Keulen tijdens de carnaval periode. Dit voorstel is toen afgeschoten door de politievakbonden, daar het de privacy van de agenten schond/schendt. Welke privacy feitelijk?

  In zoverre ik nog iets van de wetgeving ken. Is een huiszoeking zomaar (?) ongrondwettelijk, er dient een onderzoeksrechter aanwezig te zijn. Iemand zomaar opsluiten, zonder kledij, mag ook zomaar niet. En daar moeten wel videobeelden over bestaan!!! Videorecorder was waarschijnlijk net stuk zeker (?). Als je opgesloten wordt in een politiecel moet je een matras en een kopkussen krijgen en moet er verwarming aanstaan. Als je wordt ondervraagd heb recht op een advocaat (Salduz wetgeving).

  Ik denk dat de politie weeral goed bezig was . Niemand "van politie" heeft iets verkeerd gedaan, zeggen ZIJ. Vermits dat de familie toch al beschikt over een advocaat hoop ik hij er iets van kent. Ik kan zo al 5 redenen opsommen om tot een geldige klacht over te gaan.

  • door Alweer op vrijdag 5 februari 2016

   Een bodycam biedt inderdaad een oplossing. Nu is het woord tegen woord.

 • door Stefanus op vrijdag 5 februari 2016

  Ik ben hier niet goed van! Het wangedrag van politieagenten neemt steeds ergere proporties aan. Angstaanjagend! Veel sterkte toegewenst aan de familie!

 • door antond op vrijdag 5 februari 2016

  Jullie mochten hen niet filmen omdat ze op ontoelaatbaare manier bezig waren. Wat je in zo'n situatie moet proberen is tóch filmen en je foto's en films auto-uploaden.

  Zulk een politie-optreden is ontoelaatbaar. Ik heb dit -in veel mildere vorm- meegemaakt bij een verkeerscontrole. Nadat ik op beleefde wijze (daar let ik altijd extra goed op) te verstaan had gegeven dat ik het (onbeleefde) politie-optreden niet passend vond, werd me te verstaan gegeven dat ik zó mee naar het bureau kon en dat daar wel een cel vrij was. Minder erg dan wat deze familie is overkomen, maar toch onthutsend.

  De effectiviteit van de politie moet steunen op draagvlak bij de bevolking. Voor de politiemensen in het artikel beschreven geldt maar een eitket: Tuig van de richel. Intern onderzoek achteraf heeft weinig zin, mensen die dit doen, liegen hier zonder problemen over. Er moeten bij de politie op straat interne 'mollen' worden ingezet die dit soort wangedrag rapporteren. En misdragingen bij de politie moeten, naast ontslag op staande voet, strafrechtelijk worden vervolgd.

 • door Louis Marie Lagae op vrijdag 5 februari 2016

  Dit zoveelste ( hier gedetailleerd) journalistiek relaas

  over een ongepast politieoptreden

  versterkt de wens van veel mensen - van het volk - tot totale reorganisatie van politiewerk. Niet in het minst door structurele maatregelen.

  Om over dit fenomeen te berichten zijn er barrières : - men moet represailles vrezen als men klachten uit over de politie - er is een verbod op getuigenissen van politiemensen tegen collega's : dat is een grote rem - altijd deelt het korps mee dat er een onderzoek komt. Ik heb daar nadien nooit iets van vernomen. - het is quasi onmogelijk een proces te winnen tegen zulk optreden van de politie - mijn ervaring is dat het comité P niet optreedt in het belang van de mensen. Haar jaarverslag aan de Kamer ( haar baas) is onvolledig en misleidend zodat de politiek er gerust in is - de rekrutering gebeurt op verkeerde criteria

  Op de website van De Wereldmorgen.be wordt regelmatig in analoge zin geschreven. Die druppels worden best eens samengebracht.

  Mag ik de redactie vragen een verzameling weer te geven van al deze blogs. Ik vraag het tegelijk aan een blogger.

  Louis Marie Lagae 05.02.2016

 • door van der Wielen op vrijdag 5 februari 2016

  Nu zul je CaliNero wel niet horen!

 • door ria aerts op vrijdag 5 februari 2016

  Dit is toch wel angstaanjagend. Ik hoop dat de drempel om in dergelijke gevallen naar de rechtbank te stappen niet te hoog wordt. Wat als men geen advocaat kan betalen? Of de eventuele proceskosten als men verliest?

 • door elfivanoverloop op vrijdag 5 februari 2016

  Nothing else more serious to do, Antwerp Nord Police ? Dan gewone mensen op zulke wijze te pesten ? Dat verbaast me op zijn minst heel erg ! Zijn jullie dan toch een bende gefrustreerde * ? Weten jullie wel wat dat de gemeenschap kost, zulk een pesterijen ? Want het heten interventies. tegen wat en wie ? Tegen diegenen waartegen jullie werkelijk zouden moeten optreden ? Lijkt van niet. Straks moet iedereen nog bang worden om gewoon eens buiten te komen, laat staan een verhuisje te organiseren. En ernstige interventies worden terzijde gelaten. Te laf voor of wat ? Ah, Jef Geeraerts ...

 • door Patrick Engelbrecht op vrijdag 5 februari 2016

  Dergelijke mensen horen duidelijk niet thuis bij de politie, Ze zijn zelfs zeer schadelijk voor het imago. De beschreven huiszoeking is onwettelijk en er is blijkbaar zelfs geen PV van gemaakt. Ze hebben hun frustraties en rancune tegen "vreemdelingen" eens goed uitgeleefd. Wie is de volgende categorie ? Benieuwd naar de acties van de bevoegde hogere overheid. Zoals bij de botinnekes, en dat was "nen blanken".

  • door BenH op vrijdag 5 februari 2016

   Hoe de politie de stad heeft verbitterd is overduidelijk - ik ben na meermaals pesterijen door de politie en een onterechte veroordeling jaren geleden vertrokken. Twee van de drie bezoekjes naar Antwerpen ben ik telkens met mijn auto aan de kant gezet en werden alle kinderboekjes bestemd voor mijn zaak respectloos uit de auto gegooid en alles grondig gefouilleerd.

   Mijn vrouw is zwaar gelinkt met de VN en kon nooit geloven waar ik haar voor waarschuwde tot ze het zelf had meegemaakt. Ik ben de broer van het vernoemde slachtoffer.

   Het is een schande. Het is er om van te verschieten hoeveel Belgen ik ben tegen gekomen die ook alles hebben verkocht en zijn vertrokken. Ze waren gewoonweg ongelukkig en vonden een one way ticket out of Belgium the best option for happiness.

   Wake up folks - deze politie staat is de maatschappij aan het verbitteren. Als je een van hen bent laat uw stem horen aub.

   • door Morad El A op zondag 7 februari 2016

    Politieke partijen zoals N-VA willen niks liever dat dit een politiestaat wordt. Want de politie wordt meermaals door zulke politici opgehemeld. Er zijn ongetwijfeld agenten die een rechtvaardigheidsgevoel hebben. Maar er lopen genoeg rond die vol agressie zitten en elkaar hebben gevonden.

 • door Rudiger Verbuyst op vrijdag 5 februari 2016

  Tegen zulk politioneel wangedrag moet streng opgetreden worden anders krijgen we hier toestanden zoals in de VS, de Botinnekes zijn al gekend in het Antwerpse, en je vind er rmaar weinig korrekte mensen, de meesten gaan er bij voor het Uniform, Het wapen en de Authoriteit die ze kunnen uitoefenen meestal om hun klein duimpjes komplex te kunnen verbergen ! Geef mensen een bepaalde macht en een deel ervan zal ze misbruiken, dat vind men terug in alle administratie's, de uitzonderingen bevestigen de regel !

 • door gpeskens op vrijdag 5 februari 2016

  Het wordt tijd dat het klaar is met al die onderzoeken, dit soort incidenten krijgen we vaker en vaker te lezen, en iedere keer gaan de heren 'het uitzoeken', sancties zijn er niet of nauwelijks.

  Wat mij betreft krijgen dit soort lui die vanuit hun functie met macht die misbruiken om onschuldige burgers te kwellen of om hun idiote racistische ideeën te spuien een zwaardere straf dan als het een gewone burger was. Het maakt namelijk niet alleen onschuldige slachtoffers maar het breekt ook nog is het vertrouwen van burgers af in de politie en de rechtvaardigheid.

 • door speedmaster op vrijdag 5 februari 2016

  de "pigs" zoals ze in amerika genoemd worden, zullen wel felicitaties krijgen van hun chefs voor hun resolute optreden. het was dan ook een uitzonderlijk geval, zegt veerle de vries. de genoemde zetels zaten misschien wel vol explosieven, je kan tegenwoordig niet voorzichtig genoeg zijn, ja toch?

 • door Niels Delvaux op vrijdag 5 februari 2016

  Het lijkt van kwaad naar erger te gaan met onze politiediensten. Hopelijk minimaliseert de overheid dit niet weer, zoals bij het voorval van Zouzou Ben Chikha in Gent en zoals ze de laatste tijd steeds vaker lijken te doen... Ik begin me een beetje te schamen voor de waarden die de vertegenwoordigers van onze samenleving lijken voor te staan. Ik wil ook dat de mensen die steeds weer belaagd worden weten dat ik, en velen met mij hier helemaal niet achter staan, en dat we ook machteloos en vol afschuw toezien op deze kwalijke evolutie.

 • door indigolight op zaterdag 6 februari 2016

  Weet dat deze weg extreem druk is en er veel bussen passeren. Weet dat dit 1 van hoofdtoegangswegen is tot de stad. Daar stilstaan tijdens de spits is niet oké.

  Ik heb erg veel respect voor de politie. Normaal zijn de meeste wel goede mensen die het goed menen. Van oudsher is de politie hier wel streng, maar correct en vriendelijk. Zeker de buurtpolitie algemeen hebben een historische relatie dat goed loopt met de Antwerpse burgers.

  Dat gezegd zijnde is zo een escalatie ontolereerbaar en erg schandalig! Dit lijkt wel Amerikaanse toestanden. Hoe grappig dat het nieuw bewind de politie zo centraal stelt. De voorliefde voor big brother straalt wel erg af onder dit neoliberaal bewind. Een politiestaat lijkt het hier wel, wanneer je telt hoeveel controle en aanwezigheid van politie de Antwerpse straten overspoelt en de aantal ANPR-camera's telt. Soms lijkt het wel een natte droom van hoe macht corrupeert in de ethische relatie en verantwoordelijkheid tussen staat en burger. Zover ik weet dient de overheid de bevolking. Het zou me niet verbazen dat in de Antwerpse politiekazernes het nieuw deontologische code toestaat tot excessievere geweld verbaal en fysiek. Dat past natuurlijk bij dat rechtse praat dat de kiezer bedot met pseudo-veiligheid in ruil voor meer politiestaat. Waar zijn de verantwoordelijken hier die de rechten van het Belgische in hoede hebben. Nu hoor ik dat een Belgische illegitieme intelligentiebureau opgericht wordt ter waarde van een half Miljard. Natuurlijk dat de vriendjes, de CIA Antwerpen looft tijdens hun bezoek in de bigbrother staat dat Antwerpen geworden is, hightechj monitoringsapparatuur in de ivoren controletorens.

 • door elvireD op zaterdag 6 februari 2016

  Sinds het nieuwe beleid is men in een politiestaat beland waarin de politie meermaals in de fout gaat door zwaar uit te halen waar een normaal gesprek veel had kunnen oplossen. In onze politie is er geen plaats voor racisme. Comité P zou deze mensen moeten laten ontslaan, zij zijn de naam politie niet waardig. Ik begrijp wel dat zij vaak in moeilijke omstandigheden moeten werken maar dat spreekt zo'n gedrag van machtsmisbruik en gebrek aan respect niet goed. Veel sterkte aan de familie die dit heeft moeten meemaken. Het is niet alleen in deze stad dat dit gebeurt, Onlangs is de politie in Aalst ook zo brutaal tewerk gegaan Dus mensen denk in het vervolg na op wie je stemt want dit is het gevolg hiervan

  • door joris de winter op zondag 7 februari 2016

   Ook ik Ben geschokt bij het lezen van dit verhaal! Hoe komen "ordetroepen" toe aan zulk optreden? En wij moet én ze als vrienden beschouwen? Daar heb ik andere ideën over! Sterkte alvast.

 • door Henk Wijffels op maandag 8 februari 2016

  Volgens mij is het tijd dat de gemeenteraad van Antwerpen de burgemeester, als hoofdverantwoordelijke voor de (ook lokale) politie te interpelleren over het driest optreden van zijn personeel. Zij kiezen de burgervader (ja?) en kunnen hem naar de vertrouwensarts sturen als hij zijn kinderen slaat. Misschien weet die raad? Wellicht kan men het ComitéP aanmoedigen een goedgevuld dossier op te stellen over het mistreden van de politie? Verder kan ook het Europees Hof voor Mensenrechten vragen zich eens hierover te buigen? Tenslotte heb ik er geen woorden voor, daden zouden beter gesteld worden. Kort, voor ne keer.

 • door Marc Bosmans op dinsdag 16 februari 2016

  Wacht maar tot ze die zwaardere wapens krijgen, dan pas springen we 74 jaar terug in de tijd !

 • door Jannick op zondag 29 mei 2016

  Ik heb een pennenvriendje! Ik heb mij onlangs een pennenvriendje gezocht en gevonden. Ik overweeg zelfs meerdere pennenvriendjes aan te spreken. Mijn pennenvriendje is een toffe kerel! Ik mag hem wel, ik stuur hem nu en dan zakgeld, geschenkjes, sigaretten, boekjes, attenties enz...... Het is een heel leuke kerel alleen heeft hij een beetje verkeerde dingen gedaan. Raad eens wat er gebeurd als op een dag mijn pennenvriendje geen post meer ontvangt? Op wie zijn deur zal die met zijn body building spieren komen kloppen denk je?

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties