Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

50.000 betogers tegen besparingen in Londen. BBC zag niets

50.000 mensen hebben in Londen betoogd tegen het besparingsbeleid van de Britse regering. De BBC deed alsof de betogers niet bestonden.
maandag 23 juni 2014

Volgens een woordvoerder van People's Assembly, het platform achter de actie, was deze betoging nog maar een begin. In oktober volgt een tweede grote betoging samen met de vakbond TUC. People's Assembly hoopt dat het één van de grootste betogingen wordt uit de Britse geschiedenis.

People's Assembly is het resultaat van een open brief ondertekend door onder meer de onlangs overleden Tony Benn, filmregisseur Ken Loach en Christine Blower, algemeen secretaris van de lerarenvakbond.

“De besparingen doden mensen en vernietigen openbare diensten die generaties Britten bediend hebben”, zei Sam Fairburn, de nationale secretaris van People's Assembly.

Ook journalist Owen Jones (schrijver van Chavs. The Demonization of the Working Class) beklom het podium. “Wie is de echte verantwoordelijke voor de crisis waar dit land zich bevindt? Zijn dat de Poolse fruitplukkers of de Nigeriaanse verpleegsters? Of zijn het de bankiers die het land een economische ramp hebben? Of zijn het de belastingsontduikers?”

Acteur Russell Brand haalde uit naar de politici in het parlement. “De mensen in dit gebouw vertegenwoordigen over het algemeen niet ons maar hun vrienden in big business. Het is tijd dat we onze macht terugnemen.”

De BBC verspilde aanvankelijk geen woord aan de betoging bij het Britse parlement. Pas 24 uur later en vooral na vele boze tweets en mails kwam er toch een ultrakort artikeltje op de website van de openbare omroep.

De betoging begon trouwens bij de hoofdzetel van de BBC, net omdat de Britse openbare omroep de protestbeweging tegen de besparingen doodzwijgt.

DeWereldMorgen.be

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

2 reacties

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties