Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Machtige brieven
Ward Jacob

Schrijft over:
Kranten lezen kan de gezondheid ernstig schaden. De frons die door overmatig gebruik stilaan in mijn aangezicht gebeiteld staat, is er het bewijs van. Die frons als stille uitlaatklep van verbazing en nog meer verontwaardiging. Om mijn steeds meer doorkliefde gezicht nog enigszins te redden was remediëring vereist. Ik vond die in mijn 'Machtige brieven'. Brieven aan mensen die mij net op dat moment even in hun macht hebben. Brieven als uitlaat voor de gedachten. Ze gaan over wat mensen (niet) doen, over wat mensen (niet) zeggen. Ze geven weer hoe ik mij daarbij voel, hoe ik daarover denk. Ze zijn niet bedoeld om te oordelen over wie die mensen zijn. Daarvoor heb ik te veel respect voor de eigenheid van iedereen. Het grootste compliment dat ik zou kunnen krijgen is dat ooit één van die machtige mensen een brief terugschrijft. Ik reken er maar niet op. Misschien kan ik wel ooit eens een reactie krijgen van een lezer nadat een brief van mij werd gepubliceerd. Dat zou ook al heel mooi zijn, ongeacht de inhoud van de reactie. Ieder zijn eigenheid, weet uw wel.

Een alfabet met 25 letters volstaat – Brief aan Hilde Crevits

Mevrouw de onderwijsminister Het was weer verrukkelijk ontwaken naast u. Althans, naast uw innemende stem die mij als zoet parfum kwam prikkelen. Ochtendstond heeft liefde in de mond. Ministeriële charme. Uw discours om het leren van vreemde talen te bevorderen, klonk als een symfonie. Maatwer...