Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Brandstof
PeterPolder

Schrijft over:
Energie, Klimaat, Geopolitiek en economie.

Bio

Geïnteresseerd in feiten en harde data. Activist, huisvader, natuurliefhebber en betrokken bij initiatieven als TransitionTowns, Peakoil.nl & GroenFront!

Werkgebied

Ik werk als freelance onderzoeker en publicist in opdracht van maatschappelijke organisaties op alles wat een raakvlak heeft met olie, aardgas en steenkool. Van de voor en nadelen van schaliegas en het effect van de olieprijs op sociale onrust, tot de grote vraag of we een oliecrisis naderen en hoeveel olie, aardgas en steenkool er nog gebruikt kan worden binnen de limiet van 2 graden opwarming.

De afgelopen weken verschijnen met enige regelmaat positieve berichten in de media over de lage olieprijs. De strekking is meestal dat de wereldeconomie nu eindelijk is gered, de burger goedkoop kan tanken en de consumptie weer wordt aangewakkerd. En ze vergezelde dat met sombere...

Britten in verzet tegen schaliegas

Vlak buiten het verlopen kuststadje Blackpool, op een typisch Brits en erg winderig weiland, staan achter een grote heg tentjes, grote circustenten, composttoiletten, een windmolentje en zeker vierhonderd Britse activisten. Hier op dit veld wil Cuadrilla naar schaliegas gaan boren. D...