Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Indochina vandaag
Alfonsolanka

Schrijft over:
Reisverslagen, cultuur, ecotoerisme, duurzame ontwikkeling, avontuur.

Bio

leraar - vertaler - tekstschrijver - globetrotter leraar - vertaler - tekstschrijver - globetrotter. Geboren en opgegroeid in Antwerpen. Na bijna twintig jaar 'voor de klas', koos ik voor een meer nomadisch bestaan. De laatste vijftien jaar zwerf ik door Zuid- en Zuidoost-Azië, met twee verankeringspunten: het ene been in Sri Lanka, het andere in Kambodja. Ik bedruip me financieel met freelance schrijven en vertalen. En reis rond (liefst op de motorfiets) als er voldoende centjes beschikbaar zijn..

Werkgebied

Ik oog vooral op cursiefjes over de regio. Actualiteiten en praktische reistips met een couleur locale en liefst het accent op initiatieven die ook voor het westen interessant kunnen zijn. Bijzondere aandacht gaat uit naar het ideeëngoed dat niet 'zomaar' van de ene naar de andere cultuur kan overgeplant worden.

Siem Reap, Cambodia, 26 oktober 2013. Nu het regenseizoen ten einde loopt, wordt er schoorvoetend naar het nieuwe seizoen uitgekeken. Grote delen van de noordelijke vlakte staan nog wel onder water. Volgens de laatste berichten is er dit jaar 286.000 ha – zowat de hele provincie Ant...