De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Zwerfvuil in de natuur

Zwerfvuil in de natuur

vrijdag 1 april 2016 15:04
Spread the love
Natuurpunt vrijwilligers houden lenteschoonmaak  op  de dijken in het Krekengebied van Saleghem te Meerdonk

Zoals ieder jaar hielden een tiental vrijwilligers van Natuurpunt donderdagnamiddag een zwerfvuilopruimactie langs enkele dijken en wegen rond de Kreken van Saleghem in Meerdonk. Langs de ongeveer 6 km lange wandelweg haalden ze een hele vracht afval op, meestal blikjes maar ook heel wat verpakkingen van etenswaren.  Vooral bij het begin van de Saleghemdijk aan het viaduct over de snelweg gooien blijkbaar veel automobilisten nog snel afval door het autoraam.

Omdat de hoeveelheid afval die de vrijwilligers ieder voorjaar verzamelt niet vermindert- integendeel eerder toeneemt –, richt Natuurpunt Waasland Noord een brief aan minister van Leefmilieu Schauvliege met de dringende smeekbede iets fundamenteels te ondernemen tegen het zwerfvuil en de wegwerpverpakking, Invoering van statiegeld voor blikjes en andere drankverpakkingen zou volgens Natuurpunt al heel wat verschil maken.

take down
the paywall
steun ons nu!