De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Zuidcafé 25 mei: Chocolade, de bittere smaak van kindslavernij

Zuidcafé 25 mei: Chocolade, de bittere smaak van kindslavernij

donderdag 22 april 2010 15:48
Spread the love

Zuidcafé
dinsdag 25 mei

 
Chocolade, de bittere smaak van kindslavernij
 
Chocolade, een lekkernij voor iedereen. Maar in de cacaosector in West-Afrika werken meer dan honderdduizend kinderen. Ze leveren zwaar en gevaarlijk werk. De meesten gaan nauwelijks of niet naar school. Er is sprake van uitbuiting : kinderen worden gedwongen om zonder enige betaling, in gevaarlijke omstandigheden, cacao te telen. Gedwongen werk zonder betaling, dat heet slavernij.
 
Welk alternatief biedt fair trade ? Kunnen bedrijven en consumenten een rol spelen om dit probleem uit de wereld te helpen ? Wat mogen we verwachten van de (internationale) arbeidersbeweging en van politieke overheden ?
 
Een korte documentaire schetst het probleem.
Daarna volgt een debat met Marieke Poissonnier (Oxfam-Wereldwinkels), Katlijn Declercq (ECPAT, een organisatie voor kinderrechten), Bart Vannetelbosch (ACV Voeding en Diensten) en Inga Verhaert (Gedeputeerde voor de provincie Antwerpen voor het Noord-Zuidbeleid). Gastheer is Paul Schrijvers.
 
Deze avond kadert in de reeks ‘Zuidcafé’, een organisatie van de Antwerpse Oxfam-Wereldwinkels en 11.11.11 i.s.m. De Roma en met de steun van de Provincie Antwerpen.
 
Dinsdag 25 mei om 20u30 in De Roma, Turnhoutsebaan 286 Borgerhout.
Inkom 4 euro.

Meer info :
www.oww.be/educatie
www.deroma.be
zuidcafe.antwerpen@gmail.com

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!