De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Zomerhappening in galerie MX7

Zomerhappening in galerie MX7

zondag 24 juli 2011 09:56
Spread the love

In de nog piepjonge galerie MX7 van Kay Doms wordt door een aantal kunstenaars tijdens de zomermaanden een collectief kunstwerk gemaakt. Voor dit project werd de galerie omgebouwd tot een tijdelijke ontmoetingsplaats voor jonge kunstenaars en kunstliefhebbers.

 

Kunstenaars zoals Andy Wauman, Lieven Segers, Tom Tosseyn, Xenia Faizoulova en anderen nemen hieraan deel. Elk van hen creëert een stukje van een kaart waarop ze hun visualisatie van de eigen wereld registreren. Het is de bedoeling dat ze hierbij het neutrale karakter van een kaart in vraag stellen. Het werk zelf wordt door de kunstenaars op de muren van de ruimte geplaatst. Op het einde van de zomer, op donderdag 25 augustus, wordt de kaart uiteindelijk opgedeeld in stukken die dan in de galerie zullen geveild worden.

 

Legende

 

Tijdens het kunstproces komen een aantal vragen aan bod op de muren van galerie. Wordt de realiteit wel correct weergegeven? En hoe kan een kaart geïnterpreteerd worden? Het is de bedoeling dat de deelnemende kunstenaars elk hun eigen idee visualiseren zodat de werken elkaar raken in interactie met elkaar. Het resultaat wordt dan een reusachtige map, met legende. Aan de kunstenaars is gevraagd om een lijst op te maken met wie ze graag zouden samenwerken, deze lijst blijft nog steeds groeien, net zoals het werk No Maps For These Territories op de muren van de galerie. De lijst met de namen van deelnemende kunstenaars kan gevolgd worden op de website van mx7gallery.com

 

Laagdrempelig

 

Kay Doms wil vooral kunst sensibiliseren naar een breed publiek toe. Voor dit kunstproject maakte ze de galerie letterlijk en figuurlijk laagdrempeliger.De muren en ramen van de gevel werden verwijderd, ze plaatste bankjes en tijdens de happening wordt er drank geserveerd in een gezellige setting geruggensteund met kwalitatieve muziek. Zo kan er in de galerie volop gepraat worden over kunst, maar evengoed over koetjes en kalfjes, terwijl er genoten wordt van een glaasje cava, een kruidenlimonade of een pintje. Op die wijze manifesteert Kay Doms zich met dit statement dapper als nieuwkomer tussen de wat meer gereserveerde en dure galerieën op het Antwerpse Zuid.

 

 

Praktisch:

 

MX7 Gallery

Marnixplaats 7

2000 Antwerpen

 

Openingsuren: Donderdag tot en met zondag van 16.00 tot 22.00 uur.

 

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!