De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ziekenhuismicroben nemen op zondag ook geen dagje vrijaf. Poetsen van patiëntenkamers op zondag bij ZNA afgeschaft wegens besparingen

Ziekenhuismicroben nemen op zondag ook geen dagje vrijaf. Poetsen van patiëntenkamers op zondag bij ZNA afgeschaft wegens besparingen

zondag 2 maart 2014 09:17
Spread the love

Een andere besparingsmaatregel die ZNA recentelijk invoerde is het afschaffen van de poetsdiensten op zondag van de patiëntenkamers in de ziekenhuizen.  Patiënten klagen steen en been bij onze dokters van Geneeskunde voor het Volk dat bijvoorbeeld “het Middelheim vuil is op zondag”.

Juist op de dag dat er het meeste familie op bezoek komt is dit hemeltergend. Vooral de properheid van de gemeenschappelijke kamers lijdt onder deze maatregel. Je kunt je dat al inbeelden: een kamer met vier bedden en één gemeenschappelijke badkamer/toilet, waarbij vier families en vriendenkringen zowat tegelijkertijd op bezoek komen… Uiteraard vormt dit een probleem van properheid en ziekenhuishygiëne. De ziekenhuismicroben nemen op zondag ook geen dagje vrijaf!

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!