De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Zich ‘outen’ op het werk levert holebi’s voordeel op
Holebi, Promotie, Outing -

Zich ‘outen’ op het werk levert holebi’s voordeel op

vrijdag 22 juli 2011 10:55
Spread the love

1 op 2 holebi’s houdt zijn seksuele geaardheid voor zijn collega’s op het werk verborgen. Maar uit onderzoek van Ann Hewlett en Karen Sumberg waarover de Harvard Business Review rapporteert, blijkt dat velen onder hen dat onnodig doen en dat werknemers die zich wel als dusdanig ‘outen’ makkelijker een promotie krijgen dan hun collega-holebi’s die dat niet doen (hoewel er nog steeds weinig openlijk ge-oute homo’s of lesbiennes in het topmanagement zitten).

Je seksuele geaardheid verborgen houden is emotioneel uitputtend, aldus beide auteurs, en het vergt krachten die anders bij het echte werk zouden kunnen worden aangewend. Het maakt ook dat holebi’s over bepaalde sociale activiteiten -wat ze tijdens het weekend hebben gedaan bijvoorbeeld – niet openlijk willen spreken, wat op een indirecte manier een carrière kan schaden:

’42% van de niet ge-oute holebi-werknemers zegt zich geïsoleerd te voelen op het werk, tegenover 24% van de holebi’s die wel voor hun geaardheid uitkwamen. Dit legt gedeeltelijk uit waarom 52% van de niet-ge-oute holebi’s vinden dat hun carrière in het slop zit, vergeleken met slechts 36% van de ge-oute holebi’s. Het verschil is het grootst bij middenmanagers. Daar zegt 70% van de niet ge-oute holebi-managers dat hun carrière nog amper vordert, tegenover 51% bij de wel ge-oute holebi’s.’

Volgens Hewlett en Sumberg ligt er voor talentmanagers een belangrijke taak weggelegd in het scheppen van een klimaat dat voor iedereen uitnodigend is.  Doch nog volgens het duo is de atmosfeer in sommige bedrijven nog altijd van die aard dat er voor holebi’s niets anders opzit dan hun geaardheid te verzwijgen.

http://hbr.org/2011/07/for-lgbt-workers-being-out-brings-advantages/ar/1

Bron : Harvard Business Review / Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!