De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Zelfs mijn hond zit aan de wiet

Zelfs mijn hond zit aan de wiet

donderdag 12 september 2013 14:16
Spread the love

Het moet eruit, mijn hond zit aan de wiet! Hij gebruikt het als natuurlijk pijnstillend middel!

Het zit zo: mijn hond sukkelt al een tijdje met zijn oor, een chronische oorontsteking zorgt er voor dat hij zich soms niet zo lekker in zijn vel voelt. Volgens mijn dierenarts heeft hij die ontsteking door de kwalitatief onwaardige hondenbrokken die ik hem dikwijls voorschotelde. Zelfs al zou ik hem nog duurdere brokken geven, dan nog is dit te vet, te zout en zitten er te veel kleurstoffen en bewaarmiddelen in, en mijn hond zijn lever kan dit op zijn leeftijd, 11 jaar, niet meer aan.  

Op zijn advies eet mijn hond nu geen brokken meer maar wel rijst, pasta, soep, groenten, fruit en olie van olijven en hennepzaad. Ook yoghurt zou volgens mijn arts heel goed zijn voor hem, maar dit geef ik niet zoveel omdat ik onlangs een artikel las over een veganistische hond die 27 jaar oud is geworden!

Nu stelt mijn hond het al veel beter sinds ik zijn voeding heb aangepast, maar toch schudt hij af en toe nog met zijn hoofd en dit is het teken dat hij last heeft van zijn ene oor. Aangezien ik vertrouwd ben met wietolie, en ik bij mezelf en bij anderen merk dat dit heel goed werkt als pijnstiller, en ook omdat ik artikels heb gelezen van dierenartsen die het gebruik van wietolie aanraden bij honden met pijn, heb ik dit uitgeprobeerd bij mijn hond.

Hij reageert hier heel goed op. Ik druppel de olie op mijn hand en hij likt het er af. De olie is verdund zodanig dat hij er niet al te suf van wordt. In het begin gaf ik hem telkens 1 druppeltje, nu geef ik hem er 2 omdat zijn lichaam het ondertussen al wat gewoon is. Ik merk dat hij dan enkele uren heel rustig en pijnvrij is! Hij heeft ook geen moeite om mee te gaan wandelen en schudt veel minder met zijn hoofd!  

Mijn dierenarts is op de hoogte van mijn hond zijn “druggebruik” en hij vindt dit prima! “Vroeger werd het ook gebruikt als geneesmiddel”, antwoordde hij erop.

Wietolie verdooft niet zoals andere pijnstillers, maar het helpt je beter om te gaan met pijn!

Van wietolie word je niet high of stoned als je dat niet wilt! Je kan handig doseren dmv een druppelaartje en de olie is makkelijk zelf te maken van wat bladafval of kleine topjes cannabis! 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!