De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

11.be

Zeg nee tegen een migratiedeal die mensenlevens kost

woensdag 2 augustus 2023 08:30
Spread the love

Matyla Dosso en haar 6-jarige dochter kwamen vorige week om in de Tunesische woestijn na dagen zonder water. Hun foto ging de wereld rond. De wereld bleef verontwaardigd achter. Het is de pijnlijke realiteit die achter de Europese migratiedeal met Tunesië schuilgaat.

Het land houdt mensen tegen aan de grenzen, arresteert migranten die er wonen en werken, en deporteert ze naar de woestijn. Europa geeft er 1 miljard euro voor, zonder harde garanties voor mensenrechten.

Deze deal kost véél mensenlevens. En dat moet stoppen. Jij kan helpen druk zetten op de Belgische en Europese beleidsmakers.

Samen met Vluchtelingenwerk Vlaanderen vragen we om de opschorting van de migratiedeal tot het geweld stopt en er garanties zijn voor mensenrechten. Want een menselijk migratiebeleid is mogelijk!

Teken de petitie en deel mee via sociale media. Bedankt voor jouw steun aan deze actie! https://11.be

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!