De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Tijdingen oostende, Zeewijding Oostende -

Zeewijding Oostende

donderdag 5 juli 2012 21:24
Spread the love

Op zondag 1 juli 2012 was er de traditionele Zeewijding in Oostende.

Het was de eerste keer dat de ‘nieuwe’ deken Antoon Wullepit voorging. Hij en visserij-aalmoezenier Dirk Demaeght gingen voor in deze mis. De teksten waren veranderd bij vorige jaren, wat wel aangenaam was. Wullepit wil het duidelijk met inhoud brengen.

Desondanks mag toch gezegd worden dat het allemaal ook wel wat korter mocht. Een boodschap blijft veel langer hangen als die kernachtig is verwoord.

Het koor, Gaudia Canticorum, was erg te genieten. En velen werden ontroerd, zoals andere keren, met het afsluitende ‘Als Petrus wandelend op de baren’…

Het weer zat mee, daar waren de aanwezigen alvast blij om. En nu de zee en de stad opnieuw gezegend zijn, mag er een goed jaar volgen – liefst ook met het verhoopte aangename zomerweer om mee te beginnen…

take down
the paywall
steun ons nu!