De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ze spelen weer komedie in Molenbeek

Ze spelen weer komedie in Molenbeek

dinsdag 1 februari 2011 12:18
Spread the love

Meulenbeik Forever! + Les Forges de Krakeb

Twee doorwinterde Molenbekenaren nemen een outsider bij de hand voor een wandeling door ’s lands meest beruchte gemeente. Een veertiger en een twintiger presenteren in een koddige meester-leerling verhouding met de nodige bluf en zin voor grollen hun Molenbeek op zijn attractiefst. Dit onder het alziend oog van Sint-Jan. Een ‘komedie met fond’.

Wat oorspronkelijk bedoeld was als éénmalige vertoning, krijgt nu op algemene aanvraag een tweede leven. Het theaterstuk wordt op 11 en 12 februari opnieuw opgevoerd in het Huis van Culturen. Mogelijk trekt de voorstelling daarna op tournee, want ook buiten Molenbeek valt dit stuk te smaken. Maar wie de kans ziet om het nu in de eigen natuurlijke biotoop te beleven: gewoon doen! Meulenbeik Forever!

Sfeer verzekerd met de ondersteunende acts van ‘Les Forges de Krakeb’ (Met-X). Deze jonge band ontketent ware kanonnades met de krakeb (Marokkaanse castagnetten). Ook al op en top Meulenbeiks talent.

Drie voorstellingen zijn reeds gepland:
vrijdag 11 februari om 12u30 (in het kader van Broodje Brussel; voorstelling zonder Les Forges de Krakeb )
vrijdag 11 februari om 20u
zaterdag 12 februari om 20u

telkens in het Huis van Culturen, Steenweg op Merchtem 67, 1080 Molenbeek

Een Brussels-Franstalige voorstelling met Nederlandstalige boventitels

Tickets: 8€, 5€ (-26j, +60j, werklozen), 4€ (groepen), 2€ (buurthuizen) en 1,25€ (art.27)

Reservaties: 02/415.86.03 of mccs-hcss.info@molenbeek.irisnet.be

Spel: Bachir M’Rabet en Saïd El Hasmi in een regie van Kris Kaerts.
Tekst: Kris Kaerts (met dank aan Bachir M’Rabet) Licht: Vital Schraenen
Een productie van Foyer des Jeunes asbl, met de medewerking van Met-X, Broodje Brussel en het Huis van Culturen en Sociale Samenhang van St-Jans-Molenbeek

Lees ook de reacties na de première: van fiere buurtbewoners over toevallige passanten tot de hoofdcommissaris van de politie Zone Brussel West.

Lees ook het artikel in Brussel Deze Week

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!