De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Screenshot Rumble.com

Zal Biden W.O.-III starten omwille van Oekraïne?

maandag 17 juli 2023 16:01
Spread the love

In de huidige aflevering van de New Rules-podcast gaat het over de NAVO-top in Vilnius en spreekt presentator Dimitri Simes Jr. met voormalig CIA- en State Department-analist Larry Johnson over Bidens afnemende opties voor Oekraïne, het groeiende risico van gevaarlijke escalatie in het conflict en hoe het Amerikaanse leger en de CIA verworden zijn tot een ‘freakshow‘. “Het Westen blijft – als een gokverslaafde – steeds hoger inzetten en blijft aanhoudend nieuwe weddenschappen plaatsen. Ook al hebben ze geen geld en geen munitie meer en geen mankracht meer wat de oekraïners betreft’, zo stelt Larry Johnson.

Larry heeft het verder nog over het nepotisme en de corruptie in het VS-leger, waar generaals omhoog falen en niet de minste verantwoording moeten afleggen.

Ook nog opmerkelijke uitspraken naar het einde toe:
– dat de VS thans meer politieke gevangenen hebben dan Rusland
– Omtent persvrijheid: dat mensen als Scott Ritter, Larry Johnson, Ray McGovern e.a. in de amerikaanse mainstream media doodgezwegen worden. Dat zij daarentegen ongebreideld vrij podium krijgen op de russische media, zoals RT. Zoals vele andere gasten op RT voor hem al deden, herhaalt hij nogmaals dat hen bij RT nooit vooraf naar hun mening of standpunt gevraagd wordt. Zij mogen zonder ‘voorgesprek’ vrij hun mening op antenne spuien.
Bij de eigenste VRT daarentegen is het een gekend feit dat als je niet het verhaal vertelt dat VRT wil dat je vertelt (en dat proberen ze o.a. uit te vissen dmv een ‘voorgesprek’) dat je dan niet op antenne komt. Iets wat priester Daniel Maes in Syrië al meermaals overkomen is en wat hij in deze open brief aan de kaak stelt (verder beschuldigt hij VRT ronduit van leugens).

Gepubliceerd op 12/7/2023, Engels gesproken.

New Rules op Sputnik International biedt een diepgaand inzicht in de geopolitieke, economische en ideologische trends die de wereld veranderen. Het tijdperk van de Amerikaanse wereldhegemonie loopt ten einde. Wat komt er voor in de plaats?

Beluisteren op Sputniknews: hier (duur: 54:18)

Audio als podcast downloaden: hier

New Rules homepage op Rumble.com: hier

Video bekijken op Rumble.com: hier (duur: 55:39)

De video bekijken in browser of downloaden en bekijken in ander programma: hier

Radio Sputnik (= het vroegere Radio Moskou, maar heden 100% made in USA) is (o.a.) hier steeds live te beluisteren.

Sputniknews.com en Radio Sputnik zijn gecensureerd op last van de Europese Commissie. Deze voorafgaandelijke en ongrondwettelijke perscensuur is gelukkig niet waterdicht. Met een standaard Proximus DSL-abonnement is het zonder extra ingreep mogelijk bovenstaande URL’s/pagina’s te bereiken en de content te bekijken/beluisteren (standaard ingestelde Proximus DNS-servers: 195.238.2.22 en 195.238.2.21).

Mocht het u niet lukken, doe dan een internet-opzoeking naar “censorfree dns servers” en hoe u de DNS-instellingen van uw computer(-netwerk) kan aanpassen.

Een programmaatje dat hierbij nuttig kan zijn is bv ‘DNS jumper‘. Er bestaan ongetwijfeld nog tientallen gelijkaardige programma’s.

Lees eventueel ook deze eerdere publicatie op DWM: “Wat is het fijn burger in een land met pers- en internetcensuur te zijn“.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!