De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Voormalig hoofdwapeninspecteur van de Verenigde Naties voor Irak Scott Ritter praat met lezers tijdens de presentatie van zijn boek Disarmament Race, gewijd aan nucleaire veiligheid, in het Pobeda Culture and Leisure Centre in Novosibirsk, Rusland. © Spoetnik/Andrey Bortko

YouTube blokkeert Scott Ritter

vrijdag 11 augustus 2023 20:17
Spread the love

De site heeft het kanaal van de voormalige Amerikaanse inlichtingenofficier, die herhaaldelijk zijn steun aan Rusland heeft betuigd, volledig verwijderd.

– 11 augustus 2023 –

YouTube heeft het account van de voormalige Amerikaanse spion Scott Ritter afgesloten en al zijn video’s op het platform verwijderd. Volgens Ritter beschuldigde de socialemediagigant van Google (Alphabet) zijn kanaal van het schenden van de servicevoorwaarden.

Op X (voorheen bekend als Twitter), liet Ritter weten dat zijn kanaal, ‘The Scott Ritter Show‘, waarmee hij probeerde “Russische stemmen te presenteren aan een Amerikaans/westers publiek”, aangemerkt was vanwege zgn. ‘haatdragende taal’. Het kanaal is verwijderd zonder enige voorafgaande waarschuwing of zonder opgave van enig specifiek voorbeeld van de hem aangewreven overtreding.

“Er was nooit sprake van haatzaaiende uitlatingen in een van de afleveringen van ‘The Scott Ritter Show‘, tenzij men de unieke inhoud van verbannen stemmen als haatdragend beschouwt” zei Ritter, die deze stap omschreef als “de laatste in een reeks acties van YouTube om Russische stemmen de mond te snoeren”.

“Dit is de levende manifestatie van de ziekelijke russofobie die Amerika en Amerikaanse sociale mediaplatforms heeft overspoeld”, zo schreef hij.

In een apart bericht merkte Ritter op dat YouTube naast zijn kanaal ook het ‘Ask The Inspector‘-kanaal had verwijderd. Hij schrijft daarbij dat deze zet “een gerichte poging van YouTube is om mijn stem te verwijderen/minimaliseren, en die van mijn gasten en de mensen die de tijd namen om indringende vragen te stellen over de prangende zaken van vandaag.”

“Degenen die hierachter zitten, moeten weten dat je niet zult slagen”, zei Ritter, eraan toevoegend dat er een “breed spectrum aan sociale media bestaat” naast YouTube. Tevens waarschuwde hij degenen die op het platform blijven dat ze zich op een gegeven moment ofwel ernaar zullen moeten conformeren of dat hun kanalen ook zullen verwijderd worden.

Bron: [GECENSUREErt].com
Delen op sociale media toegelaten.

Met dank aan Google Translate (ook eigendom van Alphabet/Youtube) voor deze ipso-presto vertaling van bovenstaand artikel.

[GECENSUREErt].com is gecensureerd op last van de Europese Commissie, voorgezeten door onverkozen ijskoningin Ursula von der Leyen Lügen en haar neokoloniale hofnar Josep Borrell. Deze voorafgaandelijke en ongrondwettelijke perscensuur is gemakkelijk te omzeilen. Zonder extra ingreep moet het mogelijk zijn bovenstaande URL’s/pagina’s te bereiken en de content te bekijken/beluisteren.

Mocht het niet lukken, doe dan een internet-opzoeking naar “censorfree dns servers” en hoe u de DNS-instellingen van uw computer(-netwerk) kan aanpassen.

Een programmaatje dat hierbij nuttig kan zijn is bv ‘DNS jumper‘. Er bestaan ongetwijfeld nog tientallen gelijkaardige programma’s.

Lees eventueel ook onze eerdere bijdrage op DWM: “Wat is het fijn burger in een land met pers- en internetcensuur te zijn“.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!