De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Yeasayer – Live at Ancienne Belgique

Yeasayer – Live at Ancienne Belgique

dinsdag 28 december 2010 13:00
Spread the love

Uiteraard is dit een must voor wie er eind oktober bij was. Yeasayer is een zeer opwindende live-act en heeft twee platen waar een stevige show op gebouwd kan worden. Hun compleet schromeloze eightiesgeluid wordt aangevuld door de cutting edge die we van Brooklyn gewoon zijn. Vocaal gezien lijkt deze band ook live onfeilbaar te zijn, terwijl zowat elk nummer hitpotentie heeft. Ook voor diegenen die er niet bij waren, of zij die Yeasayer nog niet live aan het werk konden zien, is dit dus een aanrader. Enig nadeel is dat een spontane aanval van jaloezie of zelfhaat niet uit te sluiten valt. Velen zullen denken: “had ik toch maar een kaartje gekocht!”.

Het geluid is loepzuiver, zoals we van de AB-soundboard mogen verwachten. Wel jammer is dat de nadruk van de opname op die soundboard ligt, en dat publieksinteractie met name in de eerste helft van de set uitblijft. De échte meerwaarde zit evenwel niet zozeer in het feit dat het een kwaliteitsvolle en Belgische live-opname is, maar vooral dat deze plaat een perfecte synthese brengt van wat deze nog jonge band al voortbracht. En dat mag er zeker zijn. Live at Ancienne Belgique op een mooie lentemorgen afspelen zal na deze zware winter ongetwijfeld deugd doen. Dit album bevestigt met andere woorden de kwaliteit van Yeasayer en laat je verlangen naar een nieuwe Belgische livedatum.

Rep je dus naar www.yeasayer.net en download die handel. Voor een lossless formaat moet je wel goed 1Gb ruimte vrij hebben, maar andere formaten zijn goed genoeg. Je kan een bijdrage storten tussen ‘gratis’ en $10.

Dat deze band nu al weinig verkeerd meer kan doen, is duidelijk. Hopelijk zien we ze spoedig terug in onze contreien.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!