De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Y-POETRY Finale 2010:Antwerpenaar Yoni Sel wint internationale dichtwedstrijd.

Y-POETRY Finale 2010:Antwerpenaar Yoni Sel wint internationale dichtwedstrijd.

dinsdag 16 maart 2010 00:44
Spread the love

Liefst 24 jonge dichters uit Berlijn,Amsterdam,Londen én Antwerpen strijdden vrijdagavond in de Permeke-bibliotheek ,in de finale om het mooiste gedicht.Yoni Sel(°17) van het Lyceum Linkeroever mocht  als winnaar een beker én een kus  ontvangen van prinses Mathilde .Y-Poetry is een gedichtenfestival van de Nederlandse School der Poëzie.choon volk in de jury zoals Peter Holvoet -Hanssen en Rainer Manke van het Goethe-Institutin Amsterdam.Leven in een stad was de opdracht.Yoni schreef iets mooi over Den Dam,(de bekende wijk in Noord Antwerpen vooral nu met zijn Park Spoor Noord).Meer info’s via:

www.schoolderpoezie.nl

Den Dam

Eén habitat in mijn stad beantwoordt aan al mijn behoeften,een alles overtreffende symfonie.

Golven,bochten,krommingen,koepels geen enkele functie kan het beschrijven,wiskunde schiet tekort,en wordt overwonnen

Botten breken,hout versplintert,geluksreceptoren draaien op volle toeren,als een vogelvrij kind ontdek ik alles opnieuw biologie schiet te kort,en wordt overwonnen.

Snelheid,spanning,druk,valbeweging  er kan geen formule gevonden worden,fysica schiet tekort,en wordt overwonnen.

Slechts één oasein mijn stad,kraait victorie over de takken van wetenschap.De realiteit is van geen belang,het onmogelijke is mogelijk.

Yoni Sel

Uitgebreide fotoreportage over deze feestavond-dat op het Stadhuis s’namiddags begon- is te bekijken ‘full screen’, via volgende link:

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157623628232168/show/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!