De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

www.veranderalles.be: dé inspiratieplek voor alle veranderaars

www.veranderalles.be: dé inspiratieplek voor alle veranderaars

donderdag 23 februari 2017 17:00
Spread the loveFoto: Koen Broos iov. Socius

De werkelijkheid is niet onveranderlijk. Alles zou anders kunnen zijn. We moeten eigenlijk alleen maar beslissen dat we het ook willen.  (Stijn Devillé uit ‘Hoop’ – Het nieuwstedelijk)

Socius lanceert de site www.veranderalles.be. Een site die inspiratie wil bieden aan alle veranderaars in Vlaanderen en Brussel en die hoopvolle initiatieven en op één plek samenbrengt. Initiatieven die iets doen bewegen. Initiatieven van mensen met grote plannen en kleine ideeën.

Spelregels veranderen

De website verzamelt nu al meer dan 125 praktijken. En dat is nog maar een begin. Socius zal de site verder blijven aanvullen met praktijken uit het brede sociaal-culturele veld.

Praktijken die allemaal op hun eigen, unieke manier een alternatief bieden voor de huidige maatschappelijke spelregels en die zo werk maken van een samenleving die meer duurzaam, solidair, inclusief en democratisch is.

Zo is www.veranderalles.be dé inspiratieplek voor sociaal-culturele professionals, vrijwilligers en al wie het sociaal-cultureel werk een warm hart toedraagt.

Verander mee

Ook jouw inbreng is meer dan welkom. Laat ons daarom je ideeën weten of leer ons nieuwe initiatieven kennen.

take down
the paywall
steun ons nu!