De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

WSF Dakar 2011 – Chaos en intal T-shirts
WSF, People's Health Movement, Dakar, PHM -

WSF Dakar 2011 – Chaos en intal T-shirts

dinsdag 8 februari 2011 09:09
Spread the love

Vandaag, maandag, ging het programma van het WSF van start. Duizenden mensen stroomden toe in de universiteitscampus. Daar werden ze echter onthaald op een enorme chaos. De organisatoren kregen immers op het laatste moment te horen dat de universiteit de beloofde lokalen niet kon ter beschikking stellen. Er werden inderhaast tenten opgeslaan en er konden toch enkele lokalen onderhandeld worden. Maar dat betekent wel dat de deelnemers niet echt wisten waar de activiteiten doorgingen. Erger nog, voor de volgende dagen is er nog helemaal niets zeker. Terwijl ik dit schrijf (maandagavond tegen middernacht aan) zijn de lokalen voor morgen nog niet vrijgegeven.

Chaos dus. Maar toch konden we met de Mouvement Populaire pour la Santé – People’s Health Movement een sessie houden over ‘health human resources’ en vooral over de grote tekorten aan gezondheidspersoneel in Afrika.

Na de sessie liep ik in intal t-shirt over het terrein en dat levert niet meteen bewonderende blikken op maar het zorgt wel voor onverwachte ontmoetingen. Zo raakte ik aan de praat met Michel van CNCD en Youssef van AFD International die intal herkenden. Voorts waren er aangename ontmoetingen met mijn Filippijnse vrienden van IBON International, die hier goed zichtbaar aanwezig zijn en enkele interessante activiteiten opzetten.

Morgen trekken we de lessen uit de ervaringen van vandaag en hopen we meer effectief te kunnen zijn. Hopelijk dwarrelt het stof van de chaos van vandaag tegen dan al wat neer.

Lees de blog van Wim over het WSF Dakar 2011 hier.

take down
the paywall
steun ons nu!