De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Word Nederland het Mekka van de Islam en de pedofielen ?

Word Nederland het Mekka van de Islam en de pedofielen ?

zaterdag 3 oktober 2015 23:54
Spread the love
Syrische kindbruiden onderweg naar Ter Apel

Tientallen uitgehuwelijkte kinderen zouden op dit moment hun mannen nareizen naar Nederland

Op dit moment zijn er 22 zogenaamde ‘nareizende bruiden’ onderweg naar het asielzoekerscentrum in Ter Apel. Het gaat om uitgehuwelijkte tienermeisjes waarvan hun echtgenoot al in Nederland verblijft. Dat blijkt uit interne stukken van de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND).

RTV Noord heeft inzage gekregen in de documenten van de IND. Uit de stukken blijkt dat er onder de bruiden ook twee meisjes van dertien en twee van veertien aanwezig zijn. Verder laten de stukken zien dat er een meisje van 15 onderweg is naar haar 38-jarige man.

Uit de cijfers blijkt verder dat vorig jaar 34 uitgehuwelijkte meisjes asiel in ons land hebben aangevraagd. Negen van hen zijn inmiddels 18 jaar of ouder. 

Kindhuwelijken worden in Nederland erkend, op voorwaarde dat deze geregistreerd zijn in het land van herkomst. Een houding waarop veel kritiek is. Volgens critici is het een gedoogbeleid, bedoeld om politiek gevoelige situaties te voorkomen. Fractievoorzitter Richart Joling van de PvdA in de gemeente Vlagtwedde noemt de cijfers van de IND tegenover RTV Noord schokkend. ‘Als overheid staan wij dus toe dat deze meisjes seksueel misbruikt worden. Ik vind dat zeer verwerpelijk en zeer ernstig.’

De cijfers van de IND dateren van voor de huidige instroom van vluchtelingen. Volgens Richart Joling vragen er op dit moment echter gemiddeld drie kindbruiden per week asiel aan in Ter Apel. Hij baseert dit aantal op bronnen binnen het COA. ‘Ik heb begrepen dat de mededewerkers van het COA niet zo goed weten wat ze met de situatie aan moeten. Duidelijk beleid ontbreekt. De kinderen mogen uiteindelijk zelf bepalen of ze hulp willen of samen met hun echtgenoot opgevangen willen worden.’ 

Volgens Ineke van Winden van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) in Leeuwarden gaat het in veel gevallen om getraumatiseerde tieners. ‘Deze meisjes zijn nog kinderen. Veelal afkomstig uit Syrische vluchtelingenkampen in Libanon, Jordanië en Turkije en daar uitgehuwelijkt. Ze hebben eigenlijk hulp nodig. Op het moment dat ze gevangen zitten in een gedwongen huwelijk is de kans op nieuwe trauma’s groot.’ 

Van Winden vindt het van groot belang dat zowel het COA als andere zorginstellingen deze meisjes scherp in de gaten houden. 

Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt de wet zo snel mogelijk aangepast. Een geplande wetswijziging moet ervoor zorgen dat huwelijken die in het buitenland zijn afgesloten, voortaan alleen nog erkend worden als beide partners 18 jaar of ouder zijn. De Eerste Kamer moet zich nog wel uitspreken over de wetswijziging. Dat gebeurt waarschijnlijk in november.

Beste pedofielen bekeer u tot het geloof de islam ,Trouw in Jordanië en Turkije met een vluchteling uit oorlogsgebied en ja je kan met je kindbruid vertrekken naar Nederland ?

Dit is een utopie van de allerhoogste orde ,Nederland gebruik jullie brains!

take down
the paywall
steun ons nu!