De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Word burgemeester van Antwerpen met AEYC2011

Word burgemeester van Antwerpen met AEYC2011

vrijdag 13 mei 2011 15:42
Spread the love

Wie op de vernieuwde website van AEYC2011 een profiel aanmaakt, kan burgemeester van Antwerpen worden. “Door je aan te melden en vrienden te volgen, krijg je punten”, legt Yannick De Pauw, de social media-specialist van Generatie A (het jongerencommunicatiebureau van AEYC2011) uit. “Natuurlijk is het de bedoeling om zo veel mogelijk jongeren aan onze activiteiten te laten deelnemen. Daarom krijg je te zien waar vrienden naartoe gaan. De meeste punten krijg je dan ook wanneer je naar een activiteit van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011 gaat.”

A-kaart voor iedereen

Om te kunnen registreren wie naar welke evenement gaat, maakt De Pauw gebruik van de A-kaart. “Registreren zou kunnen met een iPhone of andere smartphone, maar voor veel jongeren zijn die toestellen veel te duur”, zegt hij. “We hebben er daarom voor gekozen om iedereen die een A-kaart heeft te laten meespelen. Die A-kaart is gratis onder de 18 jaar en kost drie euro wanneer je meerderjarig bent. Door je kaart aan de zuilen van de stad te scannen, krijg je punten.” Iedereen, dus niet alleen bewoners van Antwerpen, kan de kaart krijgen en gebruiken.

Wie op 20 november 2011, de laatste dag van Antwerpen als Europese Jongerenhoofdstad, aan de leiding staat, wint een iPhone. “We hebben wel enkele regeltjes ingebouwd om het spannend te houden”, vertelt Yannick De Pauw. “Zo moeten de deelnemers elke zondag fictieve belastingen betalen. Wie de meeste punten heeft, moet het meeste afstaan. Dat houdt het spannend, maar kan misschien ook voor een tactisch steekspel zorgen.”

Uit hun kot lokken

De Pauw gelooft in zijn nieuwe platform. “‘Verover Antwerpen’ is op twee elementen gebaseerd. Enerzijds geloof ik heel sterk in spel als methodiek om jongeren te doen participeren. Anderzijds doen zij alleen ergens aan mee als hun vrienden dat ook doen. Ik ben er van overtuigd dat dit spel heel populair wordt. Gowalla en Foursquare kennen de meeste mensen wel, maar met dit unieke game wordt heel Antwerpen een speeltuin. Het is de perfecte manier om jongeren uit hun kot te lokken.”

© 2011 – StampMedia/Lessius – Robbe van Lier

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!