De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Winteruur of zomeruur? Als het van premier Michel afhangt mag u dat zelf kiezen!

Winteruur of zomeruur? Als het van premier Michel afhangt mag u dat zelf kiezen!

vrijdag 21 september 2018 22:47
Spread the love

Nog niet zo lang geleden droop de kritiek van (een deel van) de bevolking van onze premier Michel nog af als van een natte eend. Het ene oor in, het andere uit om het zomaar te zeggen.

Als ik de voorbije vier jaar onder de indruk had moeten zijn,

had ik wel een andere job gekozen, verklaarde hij in de krant De Tijd.

Maar kijk, ik heb mij over die uitspraak in mijn vorige blog danig kwaad gemaakt en nu mag ik straks al in een referendum samen met alle Nederlanders en Luxemburgers zelf kiezen of ik de zomertijd dan wel de wintertijd verkies! Mijn blog heeft onze premier toch wel eens even doen schrikken denk ik dan maar! En dan kwam enkele dagen terug het blijde nieuws. Onze premier, neen, niet die fake Vlaming van ‘t vuil verdiepke, maar onze enige eigen echte premier Charel Michel de eerste van België heeft het toch maar mooi geflikt met de Nederlandse premier Rutte en de Luxemburgse premier, wie zegt u?

En zie, nu ik het eens zelf mag beslissen weet ik niet wat te kiezen.

Ik dacht dat premier zijn gemakkelijker was!

Nu zit ik dus al de ganse week mijn kop te breken hierover. Als deze regering de pensioenen nog meer verlaagt kan ik maar beter voor de wintertijd kiezen. Dan is het vroeger donker en kan ik vroeger slapen. Bijgevolg voel ik minder lang de honger moest ik op mijn oude dag toch nog een zwak moment hebben.

Anderzijds, als ik kies voor de zomertijd bespaar ik weer behoorlijk op mijn verwarming en mag minister Bacqueline geheel terecht nog een stuk van mijn pensioen aftrekken dat ik anders toch maar zou opdoen aan energieconsumptie om het warm te krijgen. En als ik daarbovenop nog eens ga joggen heb ik het zo warm dat minister van Overtveldt er misschien heimelijk aan denkt om op het overtollige vermogen dat ik produceer een heffing in de personenbelasting te bedenken. Om van het transport van dat vermogen en de winst op de wisselkoers nog te zwijgen. De wisselkoers is een wielerwedstrijd waarbij opnieuw de muur van Geraardsbergen beklommen wordt maar dat volledig terzijde.

Al een geluk dat Trump geen Nederlands kan lezen,

Hij zou in staat zijn om het zomeruur te vervangen door een winterweek.

Maar toen begon ik nog dieper na te denken en begon het grotere plaatje stukje bij beetje aan mij te verschijnen. Al die vluchtelingen die hun kinderen hier komen laten afschieten die kunnen niet zo goed tegen de kou. Enfin, dat denk ik toch. Die komen toch meestal uit van die warmere streken,niet? Als we dus met z’n allen voor het winteruur kiezen dan creëeren we in feite een natuurlijke muur om deze mensen buiten te houden want dan moeten ze een uur langer buiten slapen. Benieuwd hoelang ze dat gaan volhouden? Al een geluk dat Trump geen Nederlands kan lezen of het zou ginder aan de grens met Mexico snel geklaard zijn. Hij zou warempel in staat zijn om het zomeruur te vervangen door een winterweek!

 “En dan nu serieus” is de slogan van de Liberalen in Affligem. Affliwat? Affligem inderdaad. In Affligem hebben ze nog een echte authentieke abdij waar je op bezinning kan gaan en toen begon het grotere plaatje zo duidelijk te worden dat ik dacht, deze blog moet onze premier echt lezen.

Als hij nu eens samen met premier Rutte en premier ‘wie zegt u weer’ een dagje bezinning zou inlassen in de abdij van Affligem? Ik heb me trouwens laten vertellen dat Pieter De Krem er wekelijks boete komt doen maar dat wilde men daar niet bevestigen. Pieter is een West-Vlaming zeggen ze en bovendien een tjeef, en van tjeven en West-Vlamingen weet je nooit zo goed wat ze precies bedoelen als ze iets zeggen. Maar daar gaat het hier natuurlijk niet over.

Misschien moeten ze het ook eens hebben over dat achterdeurtje in Luxemburg,

langswaar al dat geld van onze hardverdienende bedrijven verdwijnt.

Wat ik dacht, en wat onze premier zeker in acht moet nemen nu hij op goede voet staat met premier Rutte en Xavier Bettel is om het tijdens die retrette eens te hebben over het dichten van dat achterdeurtje in Luxemburg langswaar al dat ontdoken belastinggeld van onze hardverdienende bedrijven verdwijnt en aan de andere kant bij onze noorderburen eens na te denken of het niet eens tijd wordt om een heffinkie in te voeren op de intellectuele eigendom zodat deze winsten van pakweg ‘ik spring uit een vliegmachien’ en menig daaraan gekoppeld design van sjakosjen ook eens belast geraken. In dit geval is het dan weer jammer dat de Rolling Stones geen Nederlands lezen.

Ik stel voor dat jij het maar in mijn plaats beslist premier,

net zoals je dat ook met alle andere zaken doet.

Daarom beste premier, na lang nadenken en kopbreken moet ik u het antwoord schuldig blijven, ik moet toegeven, ik weet het niet. Ik stel voor dat jij het maar in mijn plaats beslist net zoals je dat ook met alle andere zaken doet. Daarvoor bent u door anderen trouwens verkozen.

take down
the paywall
steun ons nu!