De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Winter, kerst en nieuwjaar in Oostende
Tijdingen oostende, Eindejaar in Oostende, Winter in Oostende -

Winter, kerst en nieuwjaar in Oostende

vrijdag 11 november 2011 17:24
Spread the love

Vanaf 2 december is Oostende opnieuw dè plaats om te vertoeven tijdens de eindejaarsperiode. Op het programma staan talrijke kwalitatieve evenementen en typische animaties. Een greep uit het aanbod van Eindejaar in Oostende:
– Oostende zal één van de mooist verlichte steden van België zijn.  Dankzij de inbreng van de stad en de verschillende handelaarsbonden. Om het milieu te sparen wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van LED-verlichting.
– Winterijs: tot 8 januari 2012, op het Wapenplein: een volledig overdekte schaatspiste met doorzichtig dak. De ijsschaatspiste opent de deuren op vrijdag 2 december vanaf 14 uur.  Tot en met 18 december is er daarenboven een internationale kerstmarkt.  Van 23 december tot en met 8 januari staan verschillende kinderattracties opgesteld op het Wapenplein. Het volledige Wapenplein baadt in een zee van licht en sfeervolle muziek. Daarnaast wordt ook een uitgebreid animatieprogramma voorzien. Schaatsen: 6 euro (1 uur schaatsen en huur schaatsen inbegrepen). Wie eigen schaatsen meebrengt, betaalt 5 euro.  Een abonnement van 10 beurten (incl. schaatsen) kost 50 euro.  Dit abonnement kan ook voor groepen gebruikt worden. Dit jaar wordt tijdens de weekends en tijdens de Kerstvakantie opnieuw met vooraf vastgelegde shifts gewerkt (info bij Toerisme Oostende, 059/7011.99 of via www.oostende.be). Openingsuren schaatspiste: Vóór de kerstvakantie: zondag tot donderdag: 11-18 uur, vrijdag & zaterdag: 11-21 uur. Tijdens de kerstvakantie: dagelijks van 11-21 uur. Op 24 en 31 december: van 11-18 uur.
–  Van 2 tot 18 december wordt op het Wapenplein een internationale kerstmarkt opgesteld. De bezoeker zal hier in een internationale sfeer kunnen kennis maken met een waaier aan bijzondere producten en ruim zijn gading vinden als hij of zij op zoek is naar echt originele cadeau’s. Dat kan gaan van wintertextiel uit Lapland tot Hongaarse manden en vlechtwerk of Keltische sieraden, edelstenen, mineralen , houtsnijwerk, lederwaren, enz. Natuurlijk is er ook een rijk aanbod aan gastronomische producten en zoetwaren en zal de bezoeker kunnen genieten van de echte glühwein uit de Moezelstreek en de verzorgde Poolse barbecue.
– Kerstmarkt 2-26 december 2011, op de Groentemarkt. Meteen een nieuwe start en een nieuwe stijl. Er komt een paviljoentent met horeca-uitbating en animatie en daarrond worden houten chalets opgesteld. Zo ontstaat een gezellig kerstdorp. Wat meteen opvalt is dat er geen overaanbod is aan eet- en drankstandjes, maar een evenwichtig geheel met een mooi en divers aanbod. Dat is meteen een trendbreuk. En ook deze kerstmarkt krijgt een internationaal tintje met o.m. Franse gastronomie, Italiaanse specialiteiten uit Friuli en -voor het eerst in België- een Roemeense patisserie met allerlei zoet en hartig gebak. Centraal op de markt wordt een kerstbomenverkoop georganiseerd. Er wordt veel aandacht besteed aan de omkadering met sfeerverlichting, opvallende toegangen naar de markt en het maken van een link met het Wapenplein.
– Tijdens de eerste 4 weekends van Winterijs organiseert Toerisme Oostende vzw telkens een themaweekend.  De kinderen staan centraal tijdens het Sinterklaasweekend, er is een weekend met demonstraties van ijssculpteurs, een culinair weekend met demonstraties en tijdens het kerstweekend staan sfeervolle muziek en straattheateracts op het programma.

take down
the paywall
steun ons nu!