De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

William Blum schrijft over de oorlogsmisdaden van de VSA

zaterdag 16 april 2011 11:33
Spread the love

William Blum, een ex-CIA agent, heeft een paar boeken geschreven over de wreedheden van de VSA.
Ik vind het zeer nuttig om het boek te lezen en zo een idee te hebben over het ware misdadige gezicht van de VSA.
Het boek handelt over het gebruik van massavernietigingswapens in hun talrijke agressies tegen soevereine landen, het gebruik van chemische en biologische wapens, bommen met verarmd uranium, clusterbommen en over het feit van het platbombarderen van hulpeloze volkeren die zich niet kunnen verdedigen. De massavernietigingswapens blijven ook slachtoffers maken bij de volgende generaties, toenames van zeldzame en onbekende ziektes, leukemie, tumoren, kanker in de longen en het spijsverteringsstelsel, late miskramen, aangeboren ziektes, verminkingen bij foetussen, misvormde kinderen enz.. De aarde, het grondwater en de lucht worden vergiftigd.                                                  Welkom aan “het land van de vrijheid”

In hun oorlog met massavernietigingwapens o.a. het chemische wapen (napalm- agent orange), wapens tegen de bevolking van Vietnam, Laos en Cambodja, hebben ze meer slachtoffers gemaakt dan de killing fields van de Khmer Rouge van Pol Pot.
Voor de VSA is een terrorist iemand die wel een bom maar geen luchtmacht heeft.

Van alle klachten die ze hebben tegenover de zo gezegde “schurkenstaten” hebben zij zelf  dezelfde barbaarse daden 1000 keer meer en erger begaan.

De VSA hebben weinig respect voor waarden en voor de bescherming van burgers en alleen veel respect voor hun eigen belangen. Om hun economische uitbuitingsbelangen te verdedigen zullen ze alle mogelijke verschrikkelijke misdaden plegen.  En dit met de medeplechtigheid van de Europese landen en de NAVO.
Ik vind dat de internationale gemeenschap de VSA voor een internationale rechtbank moet brengen wegens talrijke oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid.
Nu leeft de rest van de wereld onder een militaire dictatuur en hiervoor hebben de VSA ongeveer 1000 militaire basissen overal in de wereld.
Onze planeet wordt geregeerd door een pikorde van een paar roofdieren en veel prooien, waarbij de VSA op de top van de pikorde staat en de beste en grootste stukken van de prooien verorbert. Op de tweede plaats komen de Europese – en de NAVO landen en wedijveren met mekaar om hun heldheftigheid en gehoorzaamheid te bewijzen aan de grote baas om zo te kunnen stijgen in de pikorde en om ook een groter stuk van de prooi te kunnen verorberen.
Ik zie hier geen waarheid, rechtvaardigheid en vrijheid maar alleen machtsmisbruik en medeplichtigheid. Ze hebben er zelfs een verbloemde term voor “realpolitiek”.

William Blum: – “Rogue State: a guide to the world’s  only superpower”    ( Schurkenstaat. De buitenlandse politiek van de enige supermacht ter wereld)
– “Killing Hope”

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!