De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Will Tura 70 : 4 uur Puur Tura !

Will Tura 70 : 4 uur Puur Tura !

maandag 20 december 2010 00:09
Spread the love

Alle fans van Will Tura verzamelden gisteren in de Ethias Arena van Hasselt voor het concert WILL TURA 70. Meer dan 10.000 fans en genodigden trotseerden ijs en sneeuw om toch maar tot in Hasselt te geraken. Het slechte weer zorgde er ook voor dat sommigen tot een uur na aanvang toch nog binnenkwamen.

Maar voor de fans was het een sublieme avond. Will Tura gaf zijn langste concert ooit. De grootmeester stond meer dan 4 uur en 10 minuten op t podium. Met tal van gasten zoals  Bart Kaëll die “Huisje in Montmartre” opfriste, Luc Steeno die zijn ‘Barbara” had meegebracht, een prachtige versie van Arrividerci Maria werd door Willy Sommers gebracht en Bart Peeters was met zijn “Caravan” gekomen. Deze laatste maakte er zelfs een Hoera Tura nummer van. De ganse zaal zong mee en terwijl Bart zich dan als een bliksem naar Antwerpen en Clouseau moest haasten ging Tura onverminderd door. Zo kwamen ook nog Bandit, Janu, Stijn Meuris, Udo, Joost Zweegers, Christoff en vele andere de show versterken. Iets voor 01 u s nachts kwam er een einde aan het langste concert van Will Tura. Niet alleen voor zijn fans had Will verassingen in petto, de verrassingsgast was niemand minder dan Helmut Lotti, die samen met Will Tura “My Way” zong. Ook voor zijn vrouwtje Jenny zong Will Tura speciaal, buiten de setlist om, zijn prachtige nummer “Lief na zoveel jaar”, waarbij er in de zaal menig traantje vloeide en vele koppel van middelbare leeftijd een lief knipoogje naar elkaar gooiden. Reacties uit het publiek liegen niet, Will mag en kan nog niet stoppen. Andre De Graeve en Anita Peeters uit Gent vertellen ons : ” Als je Will zo ziet dansen en zingen, zou niemand zeggen dat die man er 70 is…Vele jongeren zouden dit fysiek niet aankunnen” Maria Van Lantwegen uit Veurne, heeft een hele dag in de wagen gezeten om tot in Hasselt te geraken, maar heeft ook genoten van het concert ” Het mooiste zijn zijn optredens bij ons op de Grote Markt van Veurne” vertelt ze, ” maar ik ben heel fier dat onze ereburger hier vandaag zoveel staande ovaties krijgt. Hij verdient dat, net als de gouden plaat die Will van zijn dochter Sandy kreeg  voor de verkoop van meer dan 10.000 exemplaren van Tura 70.”

Dat de vele duizenden auto’s er door de sneeuw allemaal hetzelfde uitzagen kon de vele bezoekers niet deren. Iedereen begon zijn wagen te krabben en sneeuwvrij te maken, maar iedereen reeds neuriënd de nacht in, op de melodien van Eenzaam Zonder Jou, El Bandido of een andere Tura hit.

 foto : Met dank aan showbizzsite !

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!