De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wilders had niets tegen de islam

Wilders had niets tegen de islam

donderdag 25 februari 2010 22:40
Spread the love

Islamofoben, dat zijn toch leuke wezens. Deze week herontdekten men in Nederland dat mensen niet als islamofoob geboren worden.

Geert Wilders ging in 2001 nog te keer tegen Pim Fortuyn. Wilders zat toen nog in de liberale PVV en had ‘niets tegen de islam’. Negen jaar geleden vond hij islamofobie nog verwerpelijk, vandaag profileert hij zich als Nederlands Grootmeester van de Islamofobie.

“Ik heb al van begin af aan duidelijk gemaakt dat ik niets heb…, dat de VVD niets heeft tegen de islam. Het gaat niet om een religie. In tegenstelling tot Pim Fortuyn die oproept tot een kruistocht, of wat is het, een koude oorlog tegen de islam, wat een verwerpelijke opmerking is, omdat ie daarmee alle moslims op één hoop gooit, heb ik van begin af aan gezegd; de islam daar is niets mis mee, het is een te respecteren godsdienst. Ook de meeste moslims ter wereld, maar ook in Nederland zijn goede burgers waar niets mis mee is… Ik heb niets tegen de islam.

Alle moslims op 1 hoop gooien dat is inderdaad verwerpelijk. Mensen indelen en beoordelen en veroordelen puur en alleen op basis van hun godsdienst is een regelrechte schande. Laat ons hopen dat Wilders en collega-islamofoben in België vlug terug ‘genezen’.

take down
the paywall
steun ons nu!