De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wikileaksstichter Julian Assang
Zweden, Julian Assange, Wikileaksstichter, Klokkenluiderssite, Aanhoudingsmandaat -

Wikileaksstichter Julian Assang

vrijdag 19 november 2010 20:36
Spread the love

 

De Zweedse justitie heeft een aanhoudingsmandaat uitgevaardigd tegen Wikileaksstichter Julian Assange nadat het parket daarom gevraagd had. De 39-jarige Assange wordt verdacht van verkrachting en aanranding. Hij zou in augustus betrokken zijn geweest bij de aanranding en verkrachting van twee vrouwen.

Wikileaks kwam eerder deze week al in het nieuws toen bekend raakte dat e-mailverkeer verzonden door en tussen leden van de klokkenluiderssite wordt verstuurd via mail.be adressen. . Dat is een mailprovider die gelinkt is aan het Belgische virtuele kantoornetwerk Contactoffice.

Wikileaks plaatste de voorbije maanden honderdduizenden geheime documenten over de oorlogen in Irak en Afghanistan online. Volgens berichten in de Franstalige pers bestaat de kans dat de Amerikaanse justitie zich voor Mail.be gaat interesseren in haar zoektocht naar de origine van de lekken waardoor die documenten op het internet werden gepubliceerd. Het Witte Huis heeft de publicatie van de ,,onverantwoorde lekken” altijd veroordeeld en vreest dat het lekken van de documenten de levens van Amerikanen en bondgenoten in gevaar brengt en de nationale veiligheid van de VS bedreigt.

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!