De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

WIE HOUDT STYBAR AF IN TABOR?

WIE HOUDT STYBAR AF IN TABOR?

zaterdag 22 oktober 2011 23:50
Spread the love

Zondag omstreeks 15u wordt in Tabor de tweede wereldbekermanche veldrijden gereden. Zdenek Stybar wordt op het snelle parcours als torenhoog favoriet beschouwd, al is het nog maar de vraag hoe het gesteld is met de conditie van de Tsjechische wereldkampioen. Al de aandacht ging echter naar Niels Albert na het ongelukkige startincident in Pilzen vorige week. Albert is de man in vorm en zal zijn huid duur verkopen, een slecht resultaat kan immers betekenen dat hij een goed eindklassement mag vergeten.

Andere belangrijke kanshebbers op de overwinning zijn wereldbekerleider Sven Nys en Kevin Pauwels. Nys kan rekenen op zijn goede vorm, al blijft het afwachten of het materiaal zal standhouden, toch een pijnpunt dit seizoen. Pauwels kent een goede seizoensstart met mooie resultaten, enkel de eerste overwinning blijft uit. Als het morgen uitdraait op een sprint maakt hij alvast een grote kans.

Vorig jaar werd in Tabor het wereldkampioenschap gereden, waar Stybar de regenboogtrui mee naar huis mocht nemen.

take down
the paywall
steun ons nu!