De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Werken in Canada: walvissen spotten

Werken in Canada: walvissen spotten

woensdag 7 december 2016 20:31
Spread the love

Walvissen in de Noord-Canadese wateren kunnen op hun beide oren slapen. Onlangs heeft olieproducent Shell namelijk 30 oude vergunningen voor olieboren die niet meer werken in Canada, opgegeven na een hevige rechtszaak. Daardoor kan Lancaster Sound een beschermd gebied worden voor zeezoogdieren. Deze streek ligt ten zuiden van het laatste ijsgebied, het laatst overgebleven deel van de Noordpool dat nog ijszeeën heeft tijdens de zomer. Daardoor is het gebied erg belangrijk in tijden van extreme klimaatsveranderingen.

Er leven nergens zoveel walvissen en andere zeezoogdieren als in het Canadese Lancaster Sound. Ben je van plan om te gaan werken en reizen in Canada, dan moet je voldoende tijd uittrekken om dit prachtig gebied te ontdekken. De streek is erg rijk aan biodiversiteit. Het is de plek bij uitstek om walvissen te spotten. Wil je graag de Canadese natuurpracht ontdekken, dan is werken en reizen in Canada beslist iets voor jou. Tijdens een eerste werkervaring draag je bij aan de natuur of het dierenwelzijn, terwijl je kennismaakt met het Canadese dagelijks leven en actief Engels leert.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!