De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Werken als au pair in Frankrijk

Werken als au pair in Frankrijk

maandag 16 januari 2017 14:31
Spread the love

Fransen staan bekend om hun gastvrijheid. Werken als au pair in Frankrijk is dan ook een leuke en aangename ervaring. Allereerst maak je kennis met het gastgezin. Ze nemen ruimschoots de tijd om je te gidsen doorheen hun leven: je leert de kinderen kennen en ze laten hun omgeving zien. Tot slot worden de werkschema’s doorgenomen De procedure voor de au pair gastgezinnen in Frankrijk is net zo nauwkeurig en uitgebreid als die van jou. Je hoeft je nergens zorgen over te maken: Jobstop en je gastgezin zorgen ervoor dat alles vlot verloopt. Een veilig gevoel dus.

Als au pair werken in Frankrijk betekent natuurlijk dat je zorgt voor de kinderen. Wat je taken zijn en hoe je werkuren zijn, bepaalt je gastgezin in overleg met jou. Zo help je de kinderen met opstaan en aankleden, en zorg je ervoor dat ze op tijd op school zitten. Eens op school heb je tijd voor jezelf, maar het is ook mogelijk dat je lichte huishoudelijke taken moet doen. Later op de dag haal je de kinderen weer van school. Je helpt ze bij hun huiswerk, en brengt ze naar de sportclub of speelafspraakjes. Kortom, je verveelt je geen minuut. Door veel met de kinderen bezig te zijn, leer je heel vlot de Franse taal. En daar pluk je later de vruchten van in het bedrijfsleven, zeker in België.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!