De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Werkelijkheidsloosheid

Werkelijkheidsloosheid

dinsdag 14 oktober 2014 15:54
Spread the love

Beste Bart, burgemeester, buurman,

De regeringen (wat een meervoud voor een land een zakdoek groot) zitten nog maar net in het zadel en de “kracht van verandering” waait reeds als een slappe herfstbries over ons oh zo dierbaar vaderland.  De aangekondigde maatregelen van deze “herstelregering” zijn surrealistisch en driewerf hilarisch.

Punt

Wat valt er trouwens te herstellen ?  De schade die in de afgelopen decennia werd aangericht door de bankiers ?  Schadegevallen horen van oudsher tot de specialismen van de verzekeringssector. Niet toevallig een onderdeel van de bankindustrie. Ronder kan een cirkel niet worden. Vraag dat maar aan pi.

Vermogensbelasting ?  Herverdeling van de rijkdom ?  Verbod op cumul door politici ?  Daar vindt zelfs een doorwinterde indiaan geen spoor van terug.  Neen, de pensioenleeftijd optrekken, wachtvergoedingen voor schoolverlaters afschaffen en dwangarbeid voor steuntrekkers.

Fuck eens off zeg.

De werkenden belonen met een aalmoes en een heksenjacht openen op mensen met een vervangingsinkomen.  Je moet geen geschiedenis of Latijn gestudeerd hebben om te kunnen rekenen:

Aantal werklozen in Vlaanderen* (sept 2014): 242.084  (bron Avastat).

Aantal leefloners in Vlaanderen: plusminus 45.000. (bron OCMW)

Aantal voltijdse vacatures in Vlaanderen (vandaag): 76.626 (bron VDAB).

Afgerond: 300.000 – 80.000  =  220.000 jobs tekort

U,  Grote Keizer, Architect van de regering,  heeft in de afgelopen maanden minstens 3 jobs (Burgemeester van Antwerpen, Voorzitter van de partij van Verandering en Formateur van regeringen her en der) voor uw rekening genomen en vandaag lezen we in de kranten dat uw kompaan Verhofstadt ter waarde van 15.000 euro per maand bijklust.  Dat zijn dan ook minstens 7 jobs, niet waar ?

Wel wel, zowaar 10 jobs gecreëerd in 1 paragraaf. Van tellen gesproken.

uw  buurman,

Loewie.

take down
the paywall
steun ons nu!