De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Wereld stevent op faillissement af, tenzij de rijke landen beginnen te consumeren’
Consumptie, G20, Export, President Lula da Silva, Faillissement, Wisselkoersen -

‘Wereld stevent op faillissement af, tenzij de rijke landen beginnen te consumeren’

vrijdag 12 november 2010 11:02
Spread the love

 

Indien de rijke landen enkel op export mikken en het herstel niet aanwakkeren door zelf te consumeren zal de wereld bankroet gaan. Dat heeft de Braziliaanse president Lula da Silva gezegd tegen een aantal journalisten. Afscheidnemende Braziliaanse president deed de uitspraak in aanloop van de G-20 meeting in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul.

 Volgens Wikipedia is de G20 (Groep van 20) een groep bestaande uit 19 van de landen met de grootste nationale economieën en de Europese Unie. Deze 20 economieën behoren tot de belangrijkste en invloedrijkste ter wereld. Gezamenlijk beslaan de leden van de G20 zo’n 90% van het wereldwijde bruto binnenlands product, zo’n 80% van de wereldhandel (inclusief handel binnen de EU) en twee derde van de wereldbevolking.

Lula- die twee ambtstermijnen vol maakte, maar begin 2011 wordt opgevolgd door Dilma Rousseff- denkt dat Amerika de koers van de dollar bewust laag houdt, om zijn eigen export te bevorderen. “Wij van de opkomende wereld economieën werken samen, en stimuleren onze eigen binnenlandse markt”, zei de Braziliaanse minister van Economische Zaken Guido Mantega daarover. “Met alleen monetaire maatregelen los je de problemen niet op.” (FZ)

Bron : Express.be / FZ

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!