De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

We Will Rock You rockt Antwerpen !

We Will Rock You rockt Antwerpen !

vrijdag 2 september 2011 23:25
Spread the love

Gisteravond ging onder toeziend oog van vele bekende Vlamingen, pers en genodigden de rockshow ‘We Will Rock You’ in première in de Stadsschouwburg Antwerpen. Speciaal voor deze gelegenheid was het plein aangekleed met Harley’s en uiteraard een rode loper. Vanaf het moment dat hoofdrolspeler Tim Driesen de eerste noten zette voor het legendarische nummer ‘We Will Rock You’ ging de zaal volledig uit zijn dak en na afloop kon de cast dan ook rekenen op een staande ovatie.

Na een intensieve repetitie periode in Utrecht en Antwerpen waren cast en creatives gisteren erg tevreden over het resultaat. Ook regisseur en schrijver Ben Elton was zeer content over de prestaties van de Vlaamse cast. Ook de Vlaamse pers was laaiend enthousiast. Het Gazet van Antwerpen kopt vandaag ‘Vlaamse Freddie Mercury Tim Driesen speelt Antwerpen plat’ en Luc Milio, radioverslaggever bij de VRT en jurylid bij de Vlaamse Musical Prijzen, reageert via Facebook: ‘Ik denk dat Ben Elton lichtgevende paddenstoelen heeft gegeten toen hij het script schreef, maar bij de première in de Stadsschouwburg werd ik wel zelf high van de steen-­?goeie vertolkingen en de kei-­?knappe muziek’. We Will Rock You, met de grootste hits van Queen, vertelt het verhaal van een wereld 300 jaar in de toekomst, waar door mensen gemaakte muziek, op echte instrumenten, verboden wordt door de Killer Queen (Goele De Raedt). De enige muziek die wordt toegestaan is digitaal geproduceerde muziek. Galileo (Tim Driesen) en Scaramouche (Marjolein Teepen) komen samen met een groep jongeren, de Bohemians, hiertegen in opstand en gaan op zoek naar de handgemaakte rockmuziek! In We Will Rock You staan de 25 grootste hits van Queen centraal, waaronder ‘A Kind of Magic’, ‘Another One Bites the Dust’, ‘I Want to Break Free’ en natuurlijk ‘Bohemian Rhapsody’.

Voor meer informatie over We Will Rock You en kaartverkoop: wewillrockyoudemusical.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!