De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wat zou Jesus kopen?

Wat zou Jesus kopen?

maandag 24 oktober 2011 07:37
Spread the love

What would Jesus buy? Dat is de titel van de film over Reverend Billy, een pseudopriester die al vòòr de grote economische crisis uitschreeuwde dat we teveel aan het consumeren zijn en dat dit onze ondergang zou betekenen. De vorm is ludiek, maar de inhoud is eigenlijk doodserieus. Het is niet de eerste keer dat deze Reverend Billy in de kijker komt, want in 2008 was hij te gast in Gent en spraken de mensen van Terzake met hem. (Het interview daarvan staat trouwens nog steeds op Youtube).
En laatstleden zag ik terug een foto van deze man in de krant, en moest ik toch weer even stil staan bij het feit dat hij eigenlijk de waarheid spreekt. We consumeren met ze’n allen veel teveel, en durven daar diep voor in de schulden te gaan. Als gevolg daarvan is de hele economie als een zeepbel uit elkaar gespat. De boodschap “Stop shopping” hadden de Amerikanen beter ter harte genomen om nu niet zo diep in de schulden te zitten. Ook landen als Griekenland hebben vele jaren boven hun stand geleefd, en dat komt hen nu duur te staan. Reverend Billy ondersteunt ook de beweging “Occupy Wall Street”. Hij noemt de beweging “Changehalujah”. Laat ons hopen dat er inderdaad echte “change” op komst is, en niet de retorische Change waar Obama zich vaak heeft aan bezondigd.

Meer info kan je vinden op RevBilly: http://www.revbilly.com/

take down
the paywall
steun ons nu!