De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wat sociaal-cultureel volwassenenwerk voor Anna betekent …

Wat sociaal-cultureel volwassenenwerk voor Anna betekent …

vrijdag 19 september 2014 15:38
Spread the love

Het sociaal-cultureel volwassenenwerk boomt, bloeit en beweegt als nooit tevoren. Jaarlijks is de sector goed voor maar liefst 10 miljoen deelnames in Vlaanderen en Brussel! Door mensen zoals jij en ik, mensen die lid zijn van een vereniging, die vormingen volgen bij een volkshogeschool of vormingsinstelling of actievoeren bij een beweging. En dat is een goede zaak, want sociaal-cultureel volwassenenwerk haalt het beste in mensen naar boven.

Op 4 september startte Socius, het steunpunt sociaal-cultureel volwassenenwerk, de najaarscampagne ‘Laat mensen schitteren’. Een campagne die al deze schitterende initiatieven extra in de kijker zet. De volgende vier maanden laat het steunpunt zo’n 20 deelnemers, vrijwilligers en professionals aan het woord over hun ervaringen en sturen we elke week een inspirerende reportage of getuigenis de wijde wereld in.

Anna schittert

Vanaf donderdag 18 septmber kan je online de getuigenis van Anna bekijken. Door samen te dansen met andere cursisten bij WiSPER vond de Slowaakse Anna het speelse meisje in zichzelf terug. Een verhaal over loslaten en het vinden van je eigen balans.

Deel de video

Draag
jij het sociaal-cultureel volwassenenwerk ook een warm hart toe? Aarzel
dan niet om het verhaal van Anna – en ook de andere –
te delen via Facebook of Twitter, je blog of website. Met jouw steun
veroveren we samen de virale wereld en geven we het sociaal-cultureel
werk de aandacht die het verdient.

Surf dus naar www.facebook.com/laatmensenschitteren en laat samen met ons het sociaal-cultureel volwassenenwerk schitteren!

take down
the paywall
steun ons nu!