De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wat leeft er in de facebook community’s van Gentse wijken en randgemeenten?

Wat leeft er in de facebook community’s van Gentse wijken en randgemeenten?

donderdag 11 oktober 2018 10:05
Spread the love

Facebookpagina’s van community’s weerspiegelen het leven: een lach en een traan. Maar ook: angst en ergernis. Er wordt melding gemaakt over bv.: een achtergelaten lavabo op de stoep, een benzinedief, een olijfbomendief, vermeende en echte inbrekers, een rattenplaag, verkeersagressie…

Maar er zijn ook mensen die: afgedankte sokken inzamelen ten behoeve van cultuur, die denken dolle pret te zullen gaan beleven in het kiesbureau, een skelet zoeken voor Halloween, blij zijn dat in hun straat al kabels gespannen worden voor de kerstversiering, de Sint al zien komen…

Het eiland: Muide-Meulestede

Een oproep om afgedankte sokken te schenken om te gebruiken als rekwisieten in een tragikomedie: “Heb je sokken liggen waarvan de partner allang verdwenen is, en ze liggen daar maar ergens in een schuif te liggen, en worden nooit meer gedragen, omdat ze niet meer met 2 zijn? Sta ze af ter adoptie, ik vang ze op en geef ze een match met een nieuw leven vol cultuur, humor en liefde! (…)”

Een lezer waarschuwt: “Deze week trof ik mijn vol getankte wagen léég aan… Het klepje en de sluitdop stonden open. Leeggepompt dus. Hoed u dus voor een geduchte benzinedief!”

Bij een foto waarop een achtergelaten lavabo op het trottoir te zien is, plakt een lezer tekstpassage uit – een zelf verzonnen werk? – ‘Dialogen tussen onbekende Muidenaars’. “Goh Gerard, beetje meer naar links, zou ik peizen/ Marietje, hij ligt hier wreed goed/ Zeker dat hij niet wat meer naar rechts moet?/ Niet meer aankomen nu, die lavabo ligt hier goed” 

Lees verder op:

persblog.be – Verhalen uit en over Gent

take down
the paywall
steun ons nu!