De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wat doet een orgasme in je hoofd ?
Onderzoek, Orgasme, MRI-scanner, Vrouwelijk orgasme -

Wat doet een orgasme in je hoofd ?

zaterdag 19 november 2011 14:14
Spread the love

Dat een orgasme heel wat activiteit losmaakt in de hersenen, was al langer bekend maar nu is voor het eerst met een MRI-scanner vastgelegd wat er precies gebeurt. Nan Wise, een 54-jarige sekstherapeute masturbeerde twee keer terwijl een scanner om de 2 seconden een foto nam.
Onderzoekers aan de Rutgers University in New Jersey voegden de foto’s samen tot een filmpje. Daarin is te zien hoe de hersenactiviteit zich eerst beperkt tot een paar gebieden in de hersenen en zich vervolgens uitbreidt tot wel tachtig gebieden, zo goed als het hele brein.

In het begin zijn de gebieden in de hersenen actief die gelinkt zijn aan de geslachtsorganen, later -en dat is opvallend- worden ook de gebieden actief die gelinkt zijn aan emoties en herinneringen. Tijdens het orgasme piekt de activiteit in de hersenen en daarbij komt het “knuffelhormoon”, oxytocine, vrij.

Het filmpje geeft wel enkel een beeld van het vrouwelijk orgasme. Dat van de man is nog niet onderzocht en het is best mogelijk dat dat een ander beeld zou geven. 

ww.youtube.com/watch?v=Xd8qeaKIacA&feature=player_embedded

Bron : De Morgen

Spijtig dat het nog niet bij de man onderzocht is … misschien moet ik mij wel eens kandidaat stellen 😉 Het zal nogal vuurwerk geven , in en buiten het hoofd …Ik zal zeker sterrekes zien ..

Luc Schrijvers

take down
the paywall
steun ons nu!