De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Was Scholz al langer op de hoogte van Bidens plan om Nord Stream op te blazen?

Was Scholz al langer op de hoogte van Bidens plan om Nord Stream op te blazen?

Als de Duitse leider al die tijd op de hoogte was van Bidens plan om Nord Stream te vernietigen, dan is hij medeplichtig aan verraad aan het duitse volk, schrijft Martin Jay.

zondag 19 februari 2023 23:09
Spread the love

Als de duitse kanselier al langer op de hoogte was van Bidens plan om Nord Stream op te blazen dan is hij niet alleen medeplichtig aan een daad van internationaal terrorisme, maar ook aan grootschalig verraad jegens het duitse volk dat onder volkomen valse voorwendselen naar de oorlog in Oekraïne is geleid.

Het hele Seymour Hersh-schandaal levert meer vragen op dan antwoorden. Want deze legendarische journalist, die de westerse elites al sinds het midden van de jaren zestig geregeld op stang jaagt, heeft met deze laatste onthullingen over hoe de VS de Nord Stream-pijpleidingen hebben vernietigd, de boel wel heel erg op stelten gezet.

Eén verschrikkelijke vraag blijft hier steeds weer terugkeren.

Als we zouden aannemen dat het holle vat Scholz, de kanselier van Duitsland, al in januari 2022 toen hij op bezoek was in het Witte Huis, op de hoogte was van de bedoelingen van Biden, wat zegt dat dan over de rol van Duitsland of zelfs die van de hele EU? Zijn deze twee instanties nu allebei de slaafjes van een nieuwe wereldorde die verwacht dat Europa zich neerlegt bij haar eisen, ongeacht hoe extreem ze ook mogen zijn, in naam van de onderdanigheid aan Uncle Sam?

Biden was al langere tijd van plan om zijn zeemacht bommen op de pijpleidingen te laten aanbrengen wat de Duitse economie, die boomde dankzij het goedkope russische gas, onmiddellijk zou kelderen. Hij wist ook dat het veel gemakkelijker zou zijn om Duitsland in een oorlog met Oekraïne te betrekken als het land niet langer afhankelijk was van russisch gas. En hij geloofde ook, ten onrechte, dat de operatie de russische economie op haar grondvesten zou doen daveren.

Twee op de drie doelen zijn behaald, wat niet slecht is voor een halve idioot als Biden die, zo lijkt het, misschien toch niet zo dom is als hij eruitziet. Maar als we moeten aannemen dat deze internationale terreurdaad geen deel uitmaakte van een plan waarover Scholz vooraf werd geïnformeerd, hoe moeten de EU en Berlijn daar dan nu op reageren?

Het antwoord staat misschien al in de duitse pers die heeft besloten om het artikel van Hersh te begraven bij het meer elitaire buitenlandnieuws en die het bovendien omschrijft als “russische aantijgingen”. Een soortgelijk verhaal ontspint zich in de noorse pers (want Noorwegen speelde een aanzienlijke rol in de operatie en buit de situatie uit voor eigen gewin met de extra verkoop van gas), die het afdoet als “onzin”. Zij volgen de krijtlijnen die zijn uitgezet door de westerse media die te veel hebben geïnvesteerd in het hilarische nepnieuws dat Rusland de pijplijnen zelf had opgeblazen. Zelfs Reuters kon het niet laten om Hersh na te trappen, door zijn epische werk van onderzoeksjournalistiek als een “blog” te omschrijven.

Scholz is mogelijk in het Witte Huis op de hoogte gebracht van het plan. Hij vond het misschien niet leuk wat hij hoorde, maar wat ging hij doen? Drie weken later begon de oorlog en Duitsland reageerde heel snel door een neutraal standpunt in te nemen en met het nieuws dat het alleen van plan was legerhelmen naar het oekraïense leger te sturen ter ondersteuning. Daarop barstte in heel Europa een waterval aan spot los terwijl de nieuwe leider van Duitsland zichtbaar aarzelde, stamelde en naar adem snakte op het wereldtoneel. Wat een spijtig excuus voor een leider. Een soort mannelijke duitse versie van Theresa May met de competentie en behendigheid van Liz Truss.

Als Scholz wist wat er zou komen in de zomer, in juni, toen de NAVO haar militaire manoeuvres uitvoerde, dan zou dit kunnen verklaren waarom hij ervoor koos om een 180-graden bocht te maken en te opteren voor de herbewapening van Duitsland. Maar als hij wist dat Biden de aanval op de pijpleiding aan het plannen was, dan moet hij ook beseft hebben dat de Amerikaanse president Poetin in de val lokte door de oorlog überhaupt te laten plaatsvinden. Terwijl er een heel eenvoudige optie was om die te stoppen, door simpelweg ermee in te stemmen om het idee te “bekijken” dat Oekraïne geen NAVO-lid zou worden. Dat is alles wat er nodig zou zijn geweest.

Maar Biden was vastbesloten om de oorlog te laten beginnen en koos vervolgens het juiste moment om de pijpleidingen op te blazen om dan aansluitend langs de kassa te passeren om een royaal dividend op te strijken – een driedubbele voltreffer die echt de kern is van waar de oorlog echt om draait: Duitsland en de EU meer onderdanig maken aan de geopolitieke doelstellingen van Washington, amerikaanse gascontracten binnenrijven (gas dat vier keer duurder is dan het russische) en nog eens een enorme boost geven aan het amerikaanse militair-industriële complex.

De rol van Duitsland is hierin ongekend. Als Scholz het grotere plaatje kende, dan heeft hij gehandeld als een verrader van zijn eigen landgenoten die nu een enorme prijs betalen voor hoe onderdanig Duitsland is geworden aan de VS, zelfs zover dat veel west-europese bedrijven naar Amerika verkassen om te overleven.

Deze enkele daad van Biden, die door veel simpele amerikanen kan worden beschouwd als patriottisch omdat het banen creëerde en amerikaanse bedrijven een boost gaf, is op EU-niveau wel veel zorgwekkender. Het EU-project is jong en onervaren, maar als de harde waarheid achter de kartonnen façades in de Brusselse instellingen is dat “Amerika het voor het zeggen heeft en de EU knikt” dan is het EU-project gedoemd nog voordat de tuin van Josep Borrell de kans heeft gehad om ooit tot bloei te komen. De amerikanen hebben thans de tuin die ze wilden in Europa, alsook de tuinman die al hun bevelen uitvoert en nu de ultieme bevestiging dat er geen grens is aan wat het sterkste EU-land bereid is om te doen om zich vast te klampen aan de afstervende tentakels van een droom waarin Washington de enige supermacht was in een unipolaire wereld.

Nostalgie speelt een grote rol in deze relatie die niet kan worden omschreven als één van meester en concubine, maar meer als van King Kong en een zielige blonde krijsende pop. Geen wonder dat Scholz en von der Leyen tegenwoordig steeds meer versuft en verward kijken. Ze vragen zich af hoe lang dit geheim nog intact kan blijven. Is dit waarom de EU zojuist nog meer sancties aangekondigd heeft tegen Russia Today, of liever tegen z’n werknemers? Een daad die zo buitengewoon wanhopig is dat je je afvraagt of deze EU-apparatchiks nog enig idee hebben van hoe het publiek hen ziet, aangezien deze laatste gril aanvoelt als gewapende overvallers die slagen in een bankoverval van honderd miljoen dollar om dan de volgende dag terug te keren naar dezelfde bank om nog een handvol vijfdollarbiljetten op te rapen die op de parkeerplaats zijn achtergebleven. Wanhoop. Scholz ziet er vooral bedroefd uit als een gemartelde man. Wat zal hij zijn kleinkinderen vertellen als de waarheid aan het licht komt: Duitsland is een seksslaaf van een ouwe sukkel, die opperbevelhebber is in Washington, en het zullen generaties duitsers zijn die zullen moeten boeten voor die weerzinwekkende relatie?

Martin Jay, 15 Februari 2023

Bron: Strategic-culture.org
Vertaald uit het engels. Herpublicatie toegelaten, mits vermelding van Strategic Culture online journal

 

Bemerk dat NAVO-propagandamachine VRT nog steeds geen letter gewijd heeft aan deze wereldschokkende publicatie van Seymour Hersh, en al evenmin een recente update heeft uitgebracht omtrent de vernietiging van Nord Stream.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!