De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Was ik de broer of oudere zoon van Johan Neyts, was de coronacrisis misschien wel voorkomen.

Was ik de broer of oudere zoon van Johan Neyts, was de coronacrisis misschien wel voorkomen.

zondag 15 maart 2020 17:42
Spread the love

 

 

 

 

Mijn excuses als er geen witregels zijn. Een mail kopiëren en “pasten” kan dat effect hebben. En “hier” dat corrigeren lukt blijkbaar niet.

Een “interessante” leus van Uhtred, de halve Deen en hele held uit The Last Kingdom: “Destiny is all”.

 


Van: “dirk vanlanden” <dirk.vanlanden@telenet.be>
Aan: “johan neyts” <johan.neyts@kuleuven.be>
Verzonden: Zondag 15 maart 2020 17:02:31
Onderwerp: Stel: alle universiteiten in de EU investeren samen in preventie (en dat geld vinden is niet echt moeilijk).
Geachte heer
U ziet zichzelf waarschijnlijk als “een roepende in de woestijn”. Hoeveel metgezellen u daarbij had met dezelfde specifieke preventieve missie, ik hoop toch een aantal. Want een eenzame idealist voelt zich pas echt genegeerd.
Ik weet niet wat de financiële noden zijn om voor heel veel ziektes remedies te zoeken. Hetgeen uiteraard neerkomt op nu talloze miljoenen uitgeven om een schade te voorkomen van miljoenen of zelfs miljarden – economische schade loopt duidelijk op – over 10, 20, 40, … jaar. Heel jammer dat er miljardairs zijn die liever naar Mars reizen dan daar in te investeren. Mocht er een wereldregering zijn, zou die bijvoorbeeld een belasting kunnen heffen van gemiddeld 5 euro per gezin per jaar, en dan was er waren er snel miljarden voorhanden. Misschien in de 22ste eeuw? Of is er dan bijna niets nog ongeneesbaar, echter enkel voor de rijkeren?
Wat er ook van zij, dit is wat u zou kunnen doen, eventueel met tientallen medestanders. Ga naar de rectoren, en overtuig hen het inschrijvingsgeld te verhogen met 10 euro per jaar. Als zij het nut ervan inzien, en vervolgens een manier zoeken om alle universiteiten in de EU hetzelfde te laten doen, beschikken zij alle samen over circa 200 miljoen. Ik weet niet hoeveel wetenschappers men daarmee aan het werk kan zetten; 2 000 is misschien aan de hoge kant, en 1 000 aan de lage. En wie weet, belonen regeringen over x aantal jaren de universiteiten wel met hogere subsidies …
Deze creatieve generalist probeert al jaren o.a. vakbonden, regeringen, ziekenfondsen, media en universiteiten iets te laten doen voor mensen als ik, namelijk een eerlijke kans geven. (Maar mails niet beantwoorden is natuurlijk voor hen heel gemakkelijk.) Hetgeen dus nog steeds niet gebeurd is. Mocht u blij zijn met mijn financieringsoplossing, dan hoop ik dat u zult slagen in het overtuigen van de rectoren.
Vriendelijke groeten
Dirk Van Landen

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!