De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Warren Buffett: ‘Laat de rijken de crisis betalen’
Crisis, Amerika's, Warren Buffett, Rijken, Belastingverlagingen -

Warren Buffett: ‘Laat de rijken de crisis betalen’

dinsdag 23 november 2010 12:01
Spread the love‘We hebben het beter dan we het ooit hebben gehad’. Buffett haalde tijdens het interview uit naar de mensen die de belastingsverlagingen voor de rijken die door de regering van George W. Bush zijn doorgevoerd eind december willen verlengen. Volgens Buffett zullen de meeste rijken zeggen dat de verlagingen goed zijn voor het land.

‘De rijken zullen dat altijd zeggen: geef ons meer geld en we zullen meer geld uitgeven en dan komt het uiteindelijk bij jullie terecht. Maar dat heeft de laatste tien jaar niet gewerkt en ik hoop dat het Amerikaanse volk dat nu door heeft.’

Warren Buffett is sinds september 2008 de op een na rijkste persoon ter wereld, met een geschat vermogen van meer dan $52 miljard.

Buffett zal volgende week de uit handen van president Barack Obama. Het gaat om de hoogste burgerlijke onderscheiding die het Witte Huis uitreikt.

Bron : ABC / Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!