De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Warmste Week: Bond Moyson in actie voor FOS

Warmste Week: Bond Moyson in actie voor FOS

vrijdag 16 december 2016 14:11
Spread the lovebeeld: Ali Selvi

 

Een hele dag radio naar aanleiding van de Warmste Week van Studio Brussel, met FOS als goed doel? Dat had Bond Moyson Oost-Vlaanderen op donderdag 8 december in petto voor haar 1200 medewerkers. Een warme actie die op heel wat enthousiasme kon rekenen.

Voor heel wat medewerkers was het waarschijnlijk een raar zicht: computerschermen, geluidstafels en microfoons in het midden van de centrale hal van Bond Moyson Oost-Vlaanderen in Zwijnaarde. Een heuse radiostudio, geflankeerd door de logo’s van de Warmste Week en FOS op een groot televisiescherm dat tussen hun bureau’s staat.

Het was allemaal op poten gezet door ‘de vriendenkring van Bond Moyson’ in samenwerking met de nationale afdeling van de socialistische mutualiteiten. De actie viel enorm in de smaak bij de honderden werknemers. De hele dag bliezen speakers muziek in alle stijlen. Via het computernetwerk konden werknemers ook achter hun bureau genieten van hits van Goose tot Walter De Buck. En dat allemaal met een hartverwarmende ondertoon.

Enthousiasme

“De medewerkers kunnen via het computernetwerk een nummer aanvragen en dan hun bijdrage komen afgeven”, legt Gunther Groenwals van de vriendenkring van Bond Moyson uit. “We zijn erg blij met het enthousiasme van de collega’s, het aantal aanvragen is gigantisch. Het valt zelfs af te wachten of we alle nummers vandaag kunnen draaien”, zegt hij. De opgetogenheid vertaalde zich dan ook in een flinke opbrengst. De unieke actie bracht maar liefst 1500 euro op die integraal naar FOS gaat. “Daarenboven verkopen we nog een 200-tal vlammetjes voor de Warmste Week en die gaan vlot de deur uit.”

Niet alleen de medewerkers waren enthousiast, ook de Gentse burgemeester Daniel Termont kwam langs tijdens de actie. “Een actie als deze benadrukt hoe belangrijk solidariteit is in onze samenleving”, legde de burgemeester uit. “Maar dat moeten we een organisatie als Bond Moyson niet vertellen”, zei hij nog voor hij een nummer van Willem Vermandere aanvroeg.

Bond Moyson en de Boliviaanse koffieboeren

Gelijk heeft hij, want internationale solidariteit is Bond Moyson Oost-Vlaanderen niet vreemd. De organisatie steunt al jaren projecten van FOS in Bolivia. De voorbije jaren schoot de mutualiteit al dikwijls in actie. Zo werden er bowlingavonden en een paaseierenverkoop ten voordele van FECAFEB georganiseerd.

Die Boliviaanse organisatie komt op voor een 24-tal koffiecoöperatieven in het Andesgebergte. FOS werkt samen met de organisatie om de koffieboeren en hun families toegang te geven tot goede gezondheidszorg. De komende jaren zal FOS blijven inzetten op gezondheidszorg in Bolivia, het geld komt dus goed terecht.

Auteur: Dries Merre

take down
the paywall
steun ons nu!