De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Want het werd zomer… – Start zomerblog 2012

Want het werd zomer… – Start zomerblog 2012

maandag 2 juli 2012 14:39
Spread the love

We kunnen ons nog nauwelijks de zomers herinneren die door de kranten met komkommernieuws dienden te worden gevuld.  Neem vorige zomer, met die roller coaster van formaat die de federale regeringsvorming toen was. Maar ook de tragische gebeurtenissen in Noorwegen en op Pukkelpop.  Hopelijk blijven we deze zomer bespaard van dergelijk onheil. 

Woelige zomer

Maar voor de rest ziet het er niet naar uit dat er veel rust gaat komen op het syndicale front.  Di Rupo heeft ruim de tijd genomen voor de voorbereiding van het Grote Relancedebat, maar de laatste rechte lijn is in zicht, met 21 juli als deadline.  Op diverse niveaus werd ook voorbereidend werk gedaan voor de uitvoering van het vlinderakkoord over de staatshervorming. Elementen hiervan  kunnen ook al deze zomer  het debat beheersen. De onderhandelingen voor een nieuw interprofessioneel akkoord voor 2013-2014 starten pas laat in het najaar. Maar het is een vast gebruik geworden van de werkgevers om een lange aanloop te nemen en de IPA-besprekingen al in de zomer naar hun hand trachten te zetten.  En de zenuwachtigheid slash manisch-depressiviteit van de financiële markten kennende, heeft de zomer ongetwijfeld ook nog verrassingen in petto voor de eurozone.  Om maar te zeggen, het houdt nooit op.

Keep in touch

We kunnen van onze afgevaardigden en vrijgestelden  echter niet verwachten dat ze de hele zomer stand by blijven. En in de zomer nog militantenvergaderingen bijeen roepen, daar moet je ook niet aan denken. Ook onze tijdschriften voor  leden en militanten worden even on hold gezet.  

Wordt het dan windstil bij het ACV? Nee, wees gerust. We trachten ook deze zomer de lijnen opnieuw open te houden via een speciale blog, de zomerblog van het ACV.  En dat  al voor de derde keer op rij.

Maar laat ons deze blog in elk geval starten  met, onzerzijds en namens het ACV, aan alle lezers zalige zomerdagen te wensen, in binnen- en buitenland.  Keep in touch!

Marc Leemans     Claude Rolin
Voorzitter ACV     Algemeen secretaris ACV

take down
the paywall
steun ons nu!