De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wanna be a DJ?

Wanna be a DJ?

donderdag 10 maart 2011 12:02
Spread the love

Het cultuurcentrum Luchtbal biedt deze week een initiatie DJ-technieken aan voor jongeren van 15 tot 25 jaar. Eén week lang kunnen geïnteresseerden nuttige tips krijgen en zelf achter de draaitafel plaatsnemen. DJ Bunzero, Soulblazers en Dresta maken tijd vrij om hen de kneepjes van het vak te leren.

Met het project wil de organisator Dries Decru de jeugd meer bij de culturele activiteiten in Luchtbal betrekken. “Vorig jaar hadden we een workshop fotografie, maar de jongeren hier zijn dat niet gewoon. Daarom proberen we ze telkens weer te lokken met nieuwe, interessante workshops”, vertelt Decru. “Vaak gaan ze met het openbaar vervoer naar de stad of naar Metropolis, maar ze blijven zelden in Luchtbal rondhangen.”

Brug tussen jongeren en cultuur

DJ Bunzero juicht dit project toe, maar vindt het erg jammer dat de opkomst totnogtoe erg beperkt bleef. Volgens hem kan je meer jongeren bereiken via voorinschrijvingen en publiciteit in jeugdhuizen. “In Brussel heb ik al een aantal workshops gegeven en daar gaat het beter. Als jongeren zich op voorhand moeten inschrijven ben je zeker dat ze echt gemotiveerd zijn om mee te doen en bij te leren”, zegt Bunzero.

Volgens Bunzero valt dit soort projecten nauwelijks te overschatten. Ze slaan een brug tussen jongeren en cultuur. “Op school zien leerlingen cultuuruitstapjes als een saaie verplichting van de leerkracht en dan vinden ze het vaak niet meer interessant. De jeugd moet zich uit zichzelf aangetrokken voelen tot muziek en cultuur”, aldus Bunzero.

Het cultureel centrum van Luchtbal plant nog een aantal evenementen in het kader van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011. Surf voor meer informatie naar http://www.ccluchtbal.be/programma.

© 2011 – StampMedia – Lynn Symons

take down
the paywall
steun ons nu!