De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wandel en inkopies doen aan die Waterfront.

Wandel en inkopies doen aan die Waterfront.

vrijdag 17 december 2010 20:07
Spread the love

Het Victoria & Alfred Waterfront is het resultaat van een grondige vernieuwing van de oude haven van Kaapstad. Vandaag vrijdag 17 december 2010 hangen we lekker de toerist uit. Want wandelen en winkelen, in de speeltuin voor de toerist, in Cape Town, hoort er nu eenmaal bij.

Hoewel de haven nog in volle gebruik is en scheepreparatie een bloeiende handel zijn er elementen aan toegevoegd, zoals inkopies doen, uit eten gaan en ontspanning. Aan de V & A Waterfront bevinden zich hotels, restaurants, cafe’s, musea, shoppingcentra enz… Kortom hier kan de doorsnee toerist zich laten melken. En wij… wij gaan daar eens lekker aan meedoen!
Daarnaast blijft het Waterfront de functie van haven verrichten. Veel passagiersschepen meren hier dagelijks aan. Het is ook de vertrekplaats voor tal van boottochtenn onder andere naar Robbeneiland. Dat hebben we echter vorig jaar al gedaan.

Opsoek na die ideale geskenk.

We kunnen er niet aan ontsnappen. Voor een aantal dierbaren moeten we toch iets meebrengen. Het is de nachtmerrie van elke vakantieganger! Welk geschenk voor wie? Dus wij winkeltje in en winkeltje uit. Met ons verstand op nul lukt het ons aardig. We winkelkyk, kies, keur, vergelyk die prys en probeer af te dingen. Niet dat inkopies doen voor mij te veel is, maar ik weet al lang dat er mij straks een heuse beloning staat te wachten. Toch amuseren we ons.

Het Anker.

Van al het inkopies doen krijgt een mens behoorlijk dorst. Geloof het of niet… er is een echt Belgisch café in het Waterfront. En ik… ik proef hem al, dus wij na die Anker. We zetten ons neer op het aangename terras met zicht op de mooiste berg. Die kombinasie van hawe en Tafelberg is meer as geslaag. Lang zal ik nu niet meer moeten wachten!

Na vier weken Zuid Afrikaanse Castel Lager of Namibische Windhoek Lager, die beide wel te doen zijn, brengt een ober mij een echte Belgische DUVEL. Niet dat ik niet open sta voor ontdekkingen maar het echte spul is toch zo lekker. En de prijs? Het kan mij niet schelen. 38 Rand of omgerekend 4 Euro. En van grote goesting en trots op ons landje, drink ik er nog een tweede.
Na deze heerlijke ontmoeting met Belgisch beste, doen we nog de laatste inkopen en keren huiswaarts. Want thuis voelen we ons hier al langer. En we beginnen het maar al te goed te beseffen dat onze dagen hier geteld zijn.

Maar…

Morgen.

Morgen, gaan we terug op uitstap en dat lezen jullie morgen dan wel weer!
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!